foto: Paula Čurkste/LETA
Sākta parakstu vākšana “par Latvijas pasta nākotni”
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība “PRO” norāda, ka ““Latvijas Pasta” lēmums slēgt 105 pasta nodaļas ir bijis sasteigts un ir pretrunā ar mazāk aizsargāto iedzīvotāju interesēm”.
Sabiedrība
2024. gada 2. februāris, 13:18

Sākta parakstu vākšana “par Latvijas pasta nākotni”

Jauns.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana “par Latvijas pasta nākotni”. Iniciatīvas autors, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība “PRO”, norāda, ka ““Latvijas Pasta” lēmums slēgt 105 pasta nodaļas ir bijis sasteigts un ir pretrunā ar mazāk aizsargāto iedzīvotāju interesēm”.

“Ar šo iniciatīvu vēlamies panākt, lai Saeima pievērš uzmanību tam, ka VAS "Latvijas Pasts" lēmums slēgt 105 pasta nodaļas no 172 esošajām pasta nodaļām ir sasteigts un nav sagatavots atbilstīgi Latvijas sabiedrības, it īpaši reģionu iedzīvotāju un mazāk aizsargāto iedzīvotāju, interesēm,” norāda arodbiedrības pārstāvji.

Viņuprāt, “uzņēmums lēmumu pieņēmis pamatojoties uz īstermiņa rentabilitātes apsvērumiem un neizprotot nacionālā pasta operatora būtisko lomu valstī”.

“VAS "Latvijas Pasts" nodrošina pasta pakalpojumu sniegšanu visā valsts teritorijā un veic arī sociālo funkciju, it īpaši reģionos. Pasta misija ir nodrošināt efektīvu, ērtu un pieejamu pasta pakalpojumu sniegšanu visiem Latvijas Republikā,” uzsver arodbiedrība.

Jau ziņots, ka 01. februārī Satiksmes ministrs Kaspars Briškens paziņojis, ka ““Latvijas Pasta” haotiskā slēgšanas reforma ir apturēta, un Satiksmes ministrija, kā “Latvijas Pasta” kapitāldaļu turētāja, ir uzdevusi uzņēmuma vadībai nākt klajā ar stratēģiju, kas neliegs cilvēkiem saņemt kritiski nepieciešamus pakalpojumus".

Pasta pārstāvji uzsver, ka, apstādinot plānu par pasta nodaļu slēgšanu, šogad būs nepieciešams papildu finansējums apmēram 2,1 miljona eiro apmērā. Savukārt lēmums par to, kuras pasta nodaļas tiks saglabātas un kādā daudzumā, vēl nav pieņemts, jo "Latvijas pastam" būs jāvienojas arī ar pašvaldībām, norādīja kompānijā.

Par iniciatīvu šobrīd parakstījušies 3256 Latvijas iedzīvotāji.

Iniciatīvas autori vēlas, lai “Latvijas Republikas Saeima apturētu VAS "Latvijas Pasts" lēmumu par masveida pasta nodaļu likvidāciju un uzdotu Latvijas Republikas Satiksmes ministrijai izstrādāt detalizētu pasta nozares struktūrpolitiku, kas nosaka nozares attīstības perspektīvu un ilgtspēju, ņemot vērā iedzīvotāju intereses, un nodrošina pasta pakalpojumu nodrošināšanu visā Latvijas teritorijā”.