foto: FACEBOOK/DANIELS BUKO
Sigulda-Rīga vilciena pasažieris iemūžina Latvijai netipisku braucienu "indiešu gaumē"
Sabiedrība
2024. gada 25. janvāris, 17:40

Sigulda-Rīga vilciena pasažieris iemūžina Latvijai netipisku braucienu "indiešu gaumē"

Jauns.lv

Kāda Sigulda-Rīga vilciena reisa pasažieris iemūžinājis Latvijai netipisku skatu - braucienu vilcienā ar atvērtām durvīm jeb kā viņš to nodēvējis "indiešu gaumē".

"Maršrutā Sigulda - Rīgā pasažieriem bija dota ekskluzīva iespēja izbaudīt braucienu ar "vējiņu" jeb indiešu gaumē. Ventilācija ir svarīga karsti tropiskā ziemas laikā, jo, kā mēs zinām, ir regulāri jāseko līdzi CO₂ līmenim. Ir piedomāts pie tā, ka Tu jebkurā brīdi vari izlekt no vilciena, piemēram, ja nav iegādāta biļete," raksta pasažieris, kurš dalījies ar video.

Video autors neslēpj, ka, acīmredzot, "ViVi" pacenties un uzstaisījis "cosplay Indijas vilcienu stilā". Pēc viņa tālāk "ViVi" atliek tikai ieviest braucienus uz jumta un pieķeroties durvīm.

Citi "Facebook" lietotāji neslēpj izbrīnu par šādu precedentu. 

"Ārprāts.., bet viss taču ir tīīīk labi, kā nekad agrāk! Šķiet, kādam būtu ne tikai laiks, bet arī pienākums doties rakt grāvjus, nevis sēdēt ministra krēslā," raksta kāda "Facebook" lietotāja.

"Murgs ne valsts, visas lietās!" raksta Imants.

"Manuprāt, ļoti pārdomāti, jo vienmēr ir iespēja izkāpt sev vēlamajā vietā," situācijai ar humoru pieiet Māris.

"Tas tāpēc, ka vajadzīgajā pieturā durvis var neatvērties. Turpmāk brauks tikai ar vaļā durvīm. VAI-VAI," raksta Tenis.

"#vivi #ldz kā var būt braukšana vilcienā ar atvērtām durvīm un laist aukstumu salonā? Tehnisku bojājumu dēļ tādi vilcieni nedrīkst kustēties vai pārvietoties," uzskata Svetlana.

"Nelaidiet, vecāki, braukt bērniem vieniem pašiem uz skolu, jo ar Latvijas vilcieniem nav droši braukt bērniem. Sargājiet bērnu kā savas acis un te jāpadomā par drošību. Solīja jaunos vilcienus Sigulda, Rīga, Valmiera, Valka," raksta Inese.

Tikmēr Mārītei video autora komentārs izraisījis smaidu: "Cepums par tekstu! Riktīgi sasmējos! Labs dienas sākums," viņa raksta.

"Viņiem neko nevar uzticēt, neko! Jo izņemot zagšanu viņi neprot un nespej neko!!!!! Tupi, bezjēdzīgi zagļi, kas nes tikai problēmas un postījumus!!!!" raksta Zvezda.

Tikmēr virkne citu "Facebook" lietotāju saskata pozitīvo šajā situācijā - vilciens taču brauc.

Dienu iepriekš, kad publicēts video, 24. janvārī "Pasažieru vilciens" brīdinājis, ka sniega sanesumi uz sliedēm, putenis, nolīkuši koki pie dzelzceļa, apsarmojuši vadi atsevišķos Latvijas reģionos var izraisīt vilcienu kavējumu, .

Vēstīts arī, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus regulāri piemeklē dažādas ķibeles, tāpēc ir būtiskas problēmas ar reisu nodrošināšanu.

"Jauns.lv" 25. janvārī jau ziņoja, ka jauno elektrovilcienu "Škoda Vagonka" radītās pasažieru pārvadājumu krīzes dēļ nolēmusi atkāpties AS "Pasažieru vilciens" (PV) padome, vienlaikus gan norādot uz slikto infrastruktūru, kas ir AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārziņā.