foto: LETA
Vajadzības gadījumā Latvija būs gatava organizēt vēl vienu repatriācijas reisu no Izraēlas
"airBaltic" lidmašīna Starpautiskās lidostas "Rīga" lidlaukā.
Sabiedrība
2023. gada 19. oktobris, 08:30

Vajadzības gadījumā Latvija būs gatava organizēt vēl vienu repatriācijas reisu no Izraēlas

Jauns.lv/LETA

Vajadzības gadījumā Latvija būs gatava organizēt vēl vienu repatriācijas reisu no Izraēlas, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa(JV).

Viņa intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka Ārlietu ministrijas (ĀM) rūpīgi seko līdzi situācijai Izraēlā, kas ir ļoti nestabila. Pagaidām gan neesot bijusi nepieciešamība rīkot vēl vienu repatriācijas reisu uz Latviju.

"Ja mums uzradīsies pilsoņi, kas vēlas atgriezties, tad mēs sazināsimies ar atbildīgajiem dienestiem un mūsu aviokompāniju un nepieciešamības gadījumā noorganizēsim reisu," solīja premjere.

Pirmais Latvijas valstspiederīgo repatriācijas reiss no Izraēlas notika 16.oktobrī. Pēc tam ĀM paziņoja, ka tie valstspiederīgie, kas ir vēlējušies izceļot no Izraēlas, ir atraduši iespējas to izdarīt vai nu ar repatriācijas reisu vai arī kādā citā veidā.

Vienlaikus ĀM norādījusi - nevar izslēgt, ka, situācijai attīstoties, izceļot no Izraēlas vēlēsies vēl arī citi Izraēlā pastāvīgi dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie. Šādu personu Izraēlā esot aptuveni 5000.

LETA jau rakstīja, ka "Hamas" sestdien, 7.oktobrī, sarīkotajā negaidītajā uzbrukumā Izraēlai, kas ir ļaunākais Izraēlas 75 gadu vēsturē, tika nogalināti 1200 cilvēku, kas lielākoties bija civiliedzīvotāji.