foto: LETA
Tomēr nebūs jāatskaitās par 100 eiro dāvanām. Grozījumi, kas paredz obligātu ienākumu deklarēšanu, tiek atcelti
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Sabiedrība
2023. gada 16. oktobris, 15:08

Tomēr nebūs jāatskaitās par 100 eiro dāvanām. Grozījumi, kas paredz obligātu ienākumu deklarēšanu, tiek atcelti

Jauns.lv

Nākamā gada budžeta paketē tomēr neiekļaus grozījumus likumā, kas paredzēja fizisko personu obligātu ienākumu deklarēšanu, vietnē "X" (kādreiz "Twitter") paziņoja premjerministre Evika Siliņa (JV).

Siliņa informē, ka vienojusies ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) par grozījumu nevirzīšanu Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, lai "novērstu iedzīvotāju apgrūtināšanu ar nevajadzīgu birokrātiju."

Izstrādātie grozījumi būs jāpārstrādā.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) rosinājusi izņemt no valsts budžeta likumprojektu paketes grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas paredz izmaiņas iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas sistēmā, un nodot tās atkārtotai saskaņošanai.

Savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) deputāti iesnieguši pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV), prasot skaidrot obligātās iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas likumprojekta pamatotību un lietderību.

Ikgadējs vispārējs iedzīvotāju ienākumu deklarēšanās pienākums būtu spēkā no 2025.gada par 2024. taksācijas gadu, paredzēja valdības 9.oktobrī atbalstītie grozījumi Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, ar kuriem plānots pilnveidot vispārējo ienākumu deklarēšanas sistēmu.

Ar likumprojektu paredzēts noteikt, ka deklarācija nebūs jāsniedz, ja no citas fiziskās personas taksācijas gadā būs saņemti ar nodokli neapliekami ienākumi, kas nepārsniedz 100 eiro.