foto: Wikipedia
Brunavas baznīcas draudze dzen izmisumā kaimiņus
Brunavas baznīca ir uzcelta 1773. gadā.
Novadu ziņas
2023. gada 25. septembris, 05:03

Brunavas baznīcas draudze dzen izmisumā kaimiņus

Jauns.lv

Kopš Brunavas katoļu baznīcā Bauskas novadā uzstādīts elektroniskais zvans, tuvākās apkārtnes iedzīvotāji ir izmisumā. Ar savām izjūtām “Facebook” dalījusies Līga Bajāre.

“Cilvēku bezkaunībai tomēr nav robežu... Ja sākumā priecājāmies par to, ka esam nonākuši vietā, kur blakus baznīciņa, tad tagad esam pārguruši... No kā??? No tā, ka kāds ir uzdevies par pašu – pašu noteicēju un lēmēju,” raksta Bajāre.

Kāds vai kādi, “kuriem neinteresē ne citu baznīcā gājēju, ne uz vietas dzīvojošo domas”, izlēmis Brunavas baznīcā uzstādīt elektroniskos zvanus. Tagad tie zvana ik stundu no plkst. 7 līdz 22. Pirmajā naktī pat zvanīts ik pēc 15 minūtēm. “Vai mēs gulējām? Varat minēt! Kas tad tur? Jā! Nekā traka, ja vien nedzīvojat tai blakus vai gandrīz blakus...” teic Bajāre.

Viņa iesaka kompromisu – zvanus noregulēt tā, lai tie zvana četrreiz dienā, piemēram, plkst. 9, 12, 15, 18, taču pretimnākšana nav sagaidīta.

“Tā vietā daži draudzes pārstāvji sāk pat aizskaroši un uzbrūkoši mācīt, kad un kā lūgt Dievu, kur mums labāk likt savu enerģiju, par ko labāk cīnīties... ar piezīmi, ka nekas netiks mainīts, jo pasaulē arī tā esot! Jā, tas ir ļoti jauki, ka ir plašs pasaules redzējums, bet kur paliek līdzcilvēki un viņu domas. Vai mēs pat neesam tā vērti, lai ar mums aprunātos un rēķinātos? Jā, bija piebilde, ka te tik esot kādas piecas mājas... It kā tās būtu kas nevērtīgs.

Pats zvanu uzstādītājs un atbalstītāji dzīvojot krietni tālāk, bet vēlas, lai te skan bieži un tā, lai dzird. “Nekad nedomāju, ka ticīgi cilvēki var būt tik egoistiski, agresīvi un necilvēcīgi...” šokēta ir vietējā iedzīvotāja.