Mūžībā devusies Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Farmakoloģijas katedras docētāja Santa Purviņa
Facebook.com/Santa Purviņa
Sabiedrība
2023. gada 31. jūlijs, 19:58

Mūžībā devusies Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Farmakoloģijas katedras docētāja Santa Purviņa

Jauns.lv

Emocionālu veltījumu profesores, ārstes psihiatres, farmakoloģes, vairāku grāmatu autores Santas Purviņas piemiņai savā "Facebook" kontā publicēja viņas kādreizējais students, Latvijas Reto slimību speciālistu asociācijas vadītājs un politiķis, 13. Saeimas deputāts Andris Skride.

2020. gadā septembrī ar augstskolas Senāta lēmumu Purviņu katedras vadītājas amatā nomainīja Inga Stuķēna. Pēc vēlēšanām katedrai tika rīkota sapulce. Tai attālināti pievienojās arī Purviņa, kura tolaik vēl bija katedras vadītāja, bet ar dekānes Daces Banderes mutisku rīkojumu viņa tika no sapulces atvienota.

Pirms vairākiem gadiem Purviņa bija viena no pirmajiem medicīnas speciālistiem, kas vērsa uzmanību par medikamenta "Rigvir" trūkumiem, un vēlāk tas tika izņemts no kompensējamo zāļu saraksta. Savukārt 2019. gadā Purviņa cēla trauksmi par to, ka augstskolas prorektora Gunta Baha vārds atrodams Valsts drošības komitejas (VDK) aģentu kartotēkā. Par spīti šim skandālam, Bahs amatu saglabāja, bet Purviņa tika izprašņāta RSU ētikas komisijā un viņas ikdiena augstskolā kopš tā laika esot padarīta neizturama.