Rosina uzrādīt apsūdzību jaunietim par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni
foto: LETA
Ilustratīvs attēls.
112

Rosina uzrādīt apsūdzību jaunietim par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni

Jauns.lv/LETA

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai uzrādīt apsūdzību jaunietim par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni, informēja policija.

Rosina uzrādīt apsūdzību jaunietim par seksuālu va...

Rietumzemgales iecirknī 24.janvārī no Dobeles novada bāriņtiesas saņemta informācija par to, ka Dobelē, iespējams, veikta seksuāla vardarbība pret meiteni, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Veicot izmeklēšanu, 29.martā aizdomās par noziedzīga nodarījuma pastrādāšanu, policija aizturēja kādu 2002.gadā dzimušu vīrieti un nākamajā dienā aizturētais atzīts par aizdomās turēto, vīrietim piemērojot arī drošības līdzekli - apcietinājumu.

Aizdomās turētais jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā saistībā ar mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, tai skaitā par zādzībām, svešas mantas tīšu bojāšanu, laupīšanu personu grupā, kā arī par huligānismu.

Šonedēļ kriminālprocess nosūtīts Rietumzemgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem.