Rīgas zooloģiskajā dārzā kamieļu mazuļa vārda došanas svētki. 14.07.2023.

Rīgas acionālajā Zooloģiskajā dārzā notiks kamieļu mazuļa vārda došanas svētki. Par Rīgas zooloģiskā dārza jaunā kamielēna krustvecākiem kļūs Latvijas izlases ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 14. jūlijs, 18:05

FOTO: krustvecāki hokejisti un ļaudis oficiāli dod vārdu Rīgas Zoo kamielēnam

Jauns.lv

Šodien, 14. jūlijā, Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā notiks kamieļu mazuļa vārda došanas svētki, informēja Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Mārketinga un komunikācijas nodaļa.

Kā ziņots, par Rīgas zooloģiskā dārza jaunā kamielēna krustvecākiem kļūs Latvijas izlases hokejisti, līdz ar to vārda došanas svētkos piedalījās Latvijas hokeja izlases spēlētāji un treneri.

Divkupru kamieļu mazulis dzimis neilgi pēc Latvijas hokejistu uzvaras pār ASV izlasi un bronzas medaļas iegūšanas Pasaules hokeja čempionātā. Tam par godu zoodārza darbinieki nolēmuši mazuļa vārdu saistīt ar vēsturisko uzvaru.

Pasākumā bija iespējams gan uzzināt kamielēnam piešķirto vārdu, gan satikt Latvijas hokeja izlases spēlētājus un trenerus, kopā nofotografēties un iegūt autogrāfu.

Kamielēns dzimis 6.jūnijā. Mammai Leilai viņš ir pirmais mazulis, bet tēvam Nisilinskim Rīgas Zoodārzā izauguši jau vairāki pēcnācēji.