foto: LETA
Kariņš aicina ārzemēs dzīvojošos latviešus atgriezties mājās
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2023. gada 3. jūlijs, 21:43

Kariņš aicina ārzemēs dzīvojošos latviešus atgriezties mājās

Jauns.lv/LETA

Ikkatrs ārzemēs dzīvojošais latvietis ir vajadzīgs Latvijai un ar atvērtām rokām tiek gaidīts mājās, pirmdien, uzrunājot diasporas kolektīvu dalībniekus Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš mudināja ārzemēs dzīvojošos latviešus, kad viņi atgriezīsies savās mītnes zemēs, kaut ar vienu aci tomēr raudzīties, kā atgriezties Latvijā.

Ministru prezidents vēlēja svešumā dzīvojošajiem latviešiem kopt savu identitāti un ieaudzināt to arī saviem bērniem. Viņaprāt, diasporas kolektīvi, kas piedalās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, apliecina to, ka tas ir izdarāms.

"Mūsu kultūra un nācija ir pārrobežu fenomens. Mēs spējam izdzīvot un attīstīties visdažādākajos apstākļos," pauda premjers.

Kā vēstīts, pirmdienas vakarā Ķīpsalas starptautiskais izstāžu centrs ir pārtapis par Pasaules latviešu saieta namu diasporas kolektīvu dalībniekiem. Pasākumā gaidāms ārvalstu latviešu kolektīvu koncerts, sadziedāšanās un danči.

Atklāšanas koncerts Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. 02.07.2023

Svētdien pie "Arēnas Rīga" notikušo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 284 svētku dalībnieku. Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstājās ...

gallery icon

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās". 02.07.2023

Šodien, 2. jūlijā, notika Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kas sākās pie Brīvības pieminekļa un noslēdzās pie ...

gallery icon

Dziesmu un deju svētku gājiena dalībnieki piedzīvo lietu

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiena "Novadu dižošanās" dalībniekus un skatītājus šodien aicināja gatavoties lietum, pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra ...

gallery icon

Dziesmu svētku gājiena aizkulises; 2023. gada 2. jūlijs

Dziesmu svētku gājiena aizkulises

gallery icon