foto: Zane Bitere/LETA
"Apvienotais saraksts" šodien nepiedalīsies koalīcijas paplašināšanas sarunu "cirkā"
Saeimas priekšsēdētājs, partijas "Apvienotais saraksts" valdes līdzpriekšsēdētājs Edvards Smiltēns (no kreisās), Saeimas deputāti Edgars Tavars, Andris Kulbergs un iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.
Politika
2023. gada 16. jūnijs, 11:54

"Apvienotais saraksts" šodien nepiedalīsies koalīcijas paplašināšanas sarunu "cirkā"

Jauns.lv/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) šodien nepiedalīsies plkst.14 plānotajā koalīcijas plaplašināšanas sarunu "cirkā", kurā paredzēta arī ceturtdienas valdības gāšanas mēģinājumā iesaistīto dalība, uzsvēra AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Pirms tam, plkst.13, AS gan piedalīsies koalīcijas sadarbības sanāksmē.

Savukārt plkst.14 Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uz sarunām aicinājis visu piecu partiju - "Jaunās vienotības" (JV), AS, Nacionālās apvienības (NA), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" pārstāvjus.

Tavars akcentēja, ka, ja vien Kariņš neatteiksies no tā, ka plkst.14 tiktu spriests par koalīcijas paplašināšanu, tad AS tādā "cirkā" ar tiem, kuri ceturtdien centās nogāzt valdību, nepiedalīsies.

ZZS un "Progresīvie" ceturtdien balsoja par Kariņa valdības atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS līdz šim iebildušas.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.