Piketā Rīgā prasa visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1.jūnijā, notika akcija, kuras mērķis ir pieprasīt visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos, ...

gallery icon
34
Sabiedrība
2023. gada 1. jūnijs, 18:03

FOTO: piketā Rīgā prasa visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos

Jauns.lv

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, notika akcija, kuras mērķis ir pieprasīt visu uz Krieviju piespiedu kārtā aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanos, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums notika starptautiskā "Glābiet bērnus" maratona gaitā. Dalībnieki plkst.17 pulcējās Rīgā, Pils Laukuma parkā, pie pieminekļa Sibīrijas bērniem "Bārenīte".

Pasākuma rīkotāji aicināja arī atnest uz piketu autiņbiksītes un mazas rotaļlietas, kas tiks nodotas Ukrainas bērniem bēgļu centrā.

Kā informēja Rīgas domē, pasākuma rīkotāji pieteikuši pasākumu pašvaldībā. Pasākuma mērķis - pievērst uzmanību Ukrainas bērniem, kuri cietuši no Krievijas uzbrukuma un piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju.

Kā iepriekš ir pavēstījusi Ukrainas krīžu mediju centra līdzdibinātāja Natalja Popoviča, 1,3 miljoni ukraiņu ir nolaupīti un aizvesti uz Krieviju, no tiem ceturtdaļa ir bērnu.

Starptautiskās Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderus par ukraiņu bērnu deportāciju.