Atvadīšanās no mūžībā aizsauktās LTV režisores Gunas Balodes

30. maijā pulksten 11.00 Pirmajos Meža kapos notika atvadīšanās no mūžībā aizsauktās Latvijas Televīzijas režisores Gunas Balodes.

gallery icon
29
Sabiedrība
2023. gada 30. maijs, 12:28

FOTO: cilvēki atvadās no mūžībā aizsauktās LTV režisores Gunas Balodes

Jauns.lv

30. maijā pulksten 11.00 Pirmajos Meža kapos notika atvadīšanās no mūžībā aizsauktās Latvijas Televīzijas režisores Gunas Balodes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viena no izcilākajām Latvijas Televīzijas režisorēm Guna Balode (1935–2023) mūžībā aizsaukta 24. maija rītā, vietnē "Facebook" vēstīja režisores ģimene.

Visu mūžu viņas darbavieta ir bijusi Latvijas Televīzija, kur Gunas Balodes režisēti tapuši gan televīzijas iestudējumi, gan mākslinieku un aktieru portretraidījumi un citi darbi.

Starp Gunas Balodes spilgtākajiem TV darbiem ir "Zelma Lāgerlēva", Raiņa "Rīgas ragana", Imanta Ziedoņa "Poēma par pienu" un "Tik un tā", "Heidelbergas naktis", "Sarkanā krāce".

Balodes bērnība ir cieši saistīta ar Latvijas baleta vēsturi, jo abi vecāki bijuši baleta solisti Latvijas Nacionālajā operā. Savas atmiņas un mammas baletdejotājas Austras Miļēvičas dienasgrāmatu Guna Balode atstājusi vēsturei, izdodot grāmatu "Mirklim dzimuši putni" (izdevniecība "Jumava", 2015).