foto: Paula Čukrste/LETA
Sestdien avārijās Latvijā cietuši 33 cilvēki
112
2023. gada 14. maijs, 12:23

Sestdien avārijās Latvijā cietuši 33 cilvēki

Jauns.lv/LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 148 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 33 cilvēki, kas ir būtiski vairāk nekā vidēji ikdienā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Valsts policija, sestdien 21 cietušais reģistrēts avārijās Rīgas reģionā, pa četriem - Zemgalē un Vidzemē, trīs - Latgalē, bet viens - Kurzemē. Septiņi no cietušajiem bija velosipēdisti, četri - elektroskrejriteņu vadītāji, bet viens - gājējs. Vairums mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku cieta negadījumos galvaspilsētā.

Kā ziņots, sestdien agri no rīta Ādažu novadā, uz tilta pār Gauju, saskrējās divas kravas automašīnas un traktors, uz lielu dienas daļu bloķējot satiksmi pa Tallinas šoseju. Negadījumā cieta trīs cilvēki.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 16 vadītājus: deviņus - Rīgas reģionā, trīs - Zemgalē, bet pa diviem - Kurzemē un Latgalē. 14 aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 147 protokoli: Rīgas reģionā sodīti vien septiņi autovadītāji, Vidzemē - 66, Kurzemē - 26, Latgalē - 25, bet Zemgalē - 23 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 326 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.