foto: Lita Millere/LETA
Naktī Mežciemā ļaunprātīgi nodedzināta automašīna un daudzi atkritumu konteineri
112
2023. gada 13. maijs, 18:06

Naktī Mežciemā ļaunprātīgi nodedzināta automašīna un daudzi atkritumu konteineri

Jauns.lv/LETA

Iepriekšējā naktī Rīgā, Teikas apkārtnē, aizdedzināti vismaz 13 atkritumu konteineri un nodedzināta automašīna, paziņoja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ap pusnakti policijā tika saņemta informācija par Rīgā, S. Eizenšteina ielas apkārtnē un Hipokrāta ielā, konstatētiem vismaz 13 ļaunprātīgi dedzinātiem atkritumu konteineriem, bet nedaudz vēlāk Biķernieku ielā tika konstatēta ļaunprātīgi aizdedzināta automašīna "Renault Master".

Saistībā ar notikušo policija sākusi kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, piemērojot probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policijas amatpersonas šobrīd skaidro notikušā apstākļus un veic nepieciešamās procesuālās darbības iespējamās vainīgās personas noskaidrošanai, tostarp pārskatot apkārtnē esošo video kameru ierakstus.

Policija aicina šo apkārtņu iedzīvotājus pārskatīt savā rīcībā esošos video ierakstus un, ja ir kāda informācija par notikušā apstākļiem vai iespējamām vainīgām personām, ziņot policijai. Tāpat iedzīvotāji aicināti pārskatīt savu transportlīdzekļu video reģistratoros fiksētos video un gadījumā, ja rodas aizdomas par kādām personām, ziņot par to policijai.

Pārskatot videomateriālus, policija īpaši aicina uzmanību pievērst laika posmam no 12.maija plkst.23 līdz 13.maija plkst.1 cilvēkiem, kas dzīvo vai uzturējušies tuvumā namiem S. Eizenšteina ielā 43, 45, 55, 57 un 67, Hipokrāta ielā 45 un Biķernieku ielā 121.