foto: LETA
Galvenais mērķis ir panākt iespējami ātru Latvijas humānās kravas nogādāšanu uz Ukrainu, norāda Latvijas vēstnieks Polijā
Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns.
Sabiedrība
2023. gada 3. maijs, 08:33

Galvenais mērķis ir panākt iespējami ātru Latvijas humānās kravas nogādāšanu uz Ukrainu, norāda Latvijas vēstnieks Polijā

Jauns.lv/LETA

Galvenais mērķis, strādājot ar palīdzības nodrošināšanu Ukrainai, ir panākt iespējami ātru Latvijas humānās kravas nogādāšanu uz Ukrainu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns.

Viņš atgādināja, ka pirms kļūšanas par Latvijas vēstnieku Polijā iepriekš vairākus gadus bijis Latvijas vēstnieks Ukrainā, tāpēc viss, kas attiecas uz palīdzību Ukrainai, viņam bijis arī personīgs jautājums. Karam turpinoties, galvenais mērķis, sadarbojoties ar visām iesaistītajām pusēm, ir panākt iespējami ātrāku Latvijas humānās kravas nogādāšanu Ukrainā.

Poikāns atzina, ka Polija ģeogrāfiski patlaban iznes lielāko smagumu kravu piegādēs Ukrainā. Pirmajos mēnešos Polijas robežsardze nebija gatava tik lieliem kravu apjomiem, bija problēmas robežas šķērsošanā, tāpēc vēstniecība ļoti aktīvi iesaistījās, lai palīdzētu iespējami ātri šķērsot robežu. Tagad izveidota laba sadarbība ar visiem iesaistītajiem.

Kara sākumā Ukrainas tēma vēstniecībā aizņēma līdz 50% no darba, bet patlaban ieiets rutīnā - jau labi zināms, kā īstenot piegādes un pavadīt delegācijas uz Ukrainu, tām turp dodoties caur Poliju.