foto: LETA
Siguldā notiks pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls
Izdevniecības "Liels un mazs" interaktīvā grāmata.
Novadu ziņas
2023. gada 30. aprīlis, 18:05

Siguldā notiks pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls

Jauns.lv/LETA

Siguldā no 6. oktobra līdz 8. oktobrim notiks pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls, informēja festivāla projekta vadītāja Dace Krecere-Vule.

Tā programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas un Nīderlandes, trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus.

Festivāla programmu izstrādāja izdevniecības "Liels un mazs" vadītāja Alīse Nīgale, ilustratore, bērnu grāmatu autore Rūta Briede, režisors Jānis Znotiņš un radošo industriju uzņēmums "Story Hub". Festivālu organizē Siguldas novada kultūras centrs "Siguldas devons". Detalizēta programma būs pieejama jūnijā.

Tostarp visās Siguldas novada vidusskolās plānotas brīvrunas jeb frīstaila meistarklases. 

Jaunieši meistarklasēs uzzinās par brīvrunas vēsturi, formām, dažādām tehnikām, kā arī iejutīsies brīvrunātāju lomā, izmēģinot dažādus brīvrunas elementus - atskaņu veidošanu, joka atslēgu (angļu valodā - punchline) veidošanu, skaitīšanu uz ritma un citus. Festivāla laikā, oktobrī, notiks meistarklašu noslēguma pasākums, kurā Siguldas jaunieši uz skatuves satiksies ar profesionāļiem - "Brīvrunu projekta" dalībniekiem. Šī ir viena no plānotajām aktivitātēm ārpus festivāla norises ar mērķi iesaistīt auditoriju un rosināt interesi par literatūru.

Festivāla un Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte atgādina, ka kopš 2021.gada Siguldas pašvaldības stratēģiskais mērķis ir attīstīt pilsētas tēlu caur literatūras un grāmatniecības prizmu. 

Tēmas