foto: Zane Bitere/LETA
Šodien gaidāms siltākais laiks kopš rudens
Cilvēki parkā
Sabiedrība
2023. gada 7. aprīlis, 09:04

Šodien gaidāms siltākais laiks kopš rudens

Jauns.lv/LETA

Lielajā piektdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+16 grādiem, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +5..+9 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar to gaidāma siltākā diena kopš rudens. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta šajā gadā, ir +14,6 grādi 20.martā Skrīveros.

Laiks būs pārsvarā sauss un saulains. Skaidrākās debesis būs Vidzemē, vairāk mākoņu gaidāms valsts dienvidos. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Rīgā pirmā no četrām brīvdienām būs sausa un pārsvarā saulaina, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra pirmo reizi šogad pakāpsies līdz +15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu daļa. Atmosfēras spiediens 1022-1026 hektopaskāli jūras līmenī.

Pavasaris Rīgas ielās

Pirmdien, 20. martā, noslēdzās astronomiskā ziema, un vēlā vakarā iestājās astronomiskais pavasaris. Meteoroloģiskā ziema Latvijā sākās pērnā gada 17.novembrī, diennakts ...

gallery icon
25

Jūrmala ar košiem zaķiem un olām sagatavota Lieldienām

Tuvojoties Lieldienām, Jūrmalas pilsētvidi rotā svētku dekori – parkos, skvēros un koku zaros izvietotas apgleznotas krāsainas lielformāta olas un zaķi. ...

gallery icon
15