Darījumos ar Putina ģimenes īpašumiem piedalījusies latviete
“Putinam Biaricā ir apmēram desmit miljonu eiro vērti īpašumi, taču viņam šie miljoni ir varbūt kā desmit eiro jums,” saka māklere Agnese Tomsone. Foto: no Agneses Tomsones arhīva
Sabiedrība
2023. gada 17. marts, 06:16

Darījumos ar Putina ģimenes īpašumiem piedalījusies latviete

Anda Leiškalne

Kas Jauns Avīze

Agnese Tomsone desmit gadus nostrādājusi Francijas kūrortpilsētā Biaricā nekustamo īpašumu biznesā un sarunā ar “Kas Jauns Avīzi” atklāj pieredzi ar Krievijas diktatora Vladimira Putina ģimenes īpašumiem.

Biaricā, klusā kūrortpilsētiņā Atlantijas okeāna krastā Francijas dienvidrietumos, ar Putinu saistītas divas villas. Viena no tām ir diktatora bijušās sievas Ludmilas Očeretnajas rīcībā, oficiālais īpašnieks ir viņas tagadējais vīrs Arturs Očeretnijs. 

2013. gada decembrī, pusgadu pēc oficiālā paziņojuma par Putinu pāra šķiršanos, tieši uz Očeretnija vārda tika noformēta 5,3 miljonus eiro vērta villa Angletā, Francijas dienvidrietumos. Tā atrodas netālu no Putina meitas Jekaterinas Tihonovas villas.

Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila

gallery icon

“Tas bija 2010. vai 2011. gadā, kad nesen biju sākusi strādāt vienā no Biaricas nekustamo īpašumu firmā “BARNES Côte Basque”. Kādu dienu aģentūrā iesoļo smuks, gara auguma zilacains, blonds apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš ļoti slikti runā angliski. Un prasa, kādi ir pieejami visdārgākie īpašumi Angletā – vienā no klusākajiem un elitārākajiem Biaricas rajoniem,” atceras Tomsone.

Viņas kolēģis, viens no trijiem aģentūras direktoriem, teicis: “Varam piedāvāt villu ar skatu uz okeānu un golfa laukumu aiz muguras. Tā ir skaista Art deko stila ēka, kas piederēja šķirtenei, kuras vīrs bija ārsts netālā pilsētā. Īpašums iegādāts pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad Biaricā tas nemaksāja neko dārgi. Māja trīs stāvos, skaistas Art deko stila trepes, maksāja piecus miljonus. Īpašums, kad ieguvām mandātu tā pārdošanai, bija nolaists, tajā bija veci paklāji un riebīgi brūnas flīzes ,” stāsta Tomsone.

Blondais svešinieks apskatīja villu un nopirka, provincei tas bijis gadsimta darījums. “Interesanta nianse, ka viņš uzreiz to nopirka caur "Sberbank" un bez kredīta. Kādu laiku bija klusums. Tad blondais skaistulis atkal uzradās. Es piedalījos pie atjaunošanas procesa, ar arhitektiem, mēs izsludinājām tenderi,” teic Tomsone.