Viedokļi
2023. gada 24. februāris, 06:18

Pēteris Šmidre: “Jāīsteno nepopulāras metodes”

Jauns.lv

Lai pasaulē nodrošinātu mieru ir jārīkojas kardināli, teic uzņēmējs Pēteris Šmidre, un uzsver, ka vajadzīgas “ne ļoti populāras metodes”, lai noliktu Krieviju pie vietas. Nedrīkst aizbildināties ar demokrātiju, lai neatbalstītu Ukrainu – šāda nostāja pēc būtības ir pārprasta demokrātijas izpausme.

Eiropa un gandrīz visa pārējā pasaule ir pārliecināta, ka vienīgais kara Ukrainā iznākums būs Krievijas sakāve, bet tikmēr sabiedriskā doma pašā Krievijā ir pilnīgi pretēja. Tādēļ Jauns.lv viedokļu līderim – uzņēmējam Pēterim Šmidrem jautāja, kādai viņuprāt vajadzētu būt Krievijas sakāvei, lai pasaule pēc šī kara justos droši. Pēteris Šmidre teic, ka Rietumu pasaulē pašreiz valda pārprasta demokrātijas izpratne, kas neļauj Krieviju “nolikt pie vietas”.

Uzņēmējs Pēteris Šmidre atgādina, ka Vladimiram Putinam Krievijā ir liels atbalsts un diez vai ir lielas cerības uz to, ka viņš “pamainīsies”: “Attieksme pret prezidentu var mainīties, ja viņš zaudētu, bet tas nenozīmē, ka tādēļ Krievijas sabiedrība paliks mazāk agresīva.

Diez vai mēs sagaidīsim tādu Krievijas sagrāvi, kādu pēc Otrā pasaule kara piedzīvoja nacistiskā Vācija, jo šodienas pasaules sabiedrība nebūs gatava tik bargi sodīt Krieviju, kā tas bija ar Vāciju”.

Šodien kara katastrofas problēma vairāk atkarīga nevis no Putina vai Krievijas agresijas, bet gan Rietumu pasaules, kura nav gatava cīnīties ar Vladimira Putina izraisīto ļaunumu. Uzņēmējam izskatās dīvaina Rietumu “neitrālā pozīcija” Ukrainas apgādē ar ieročiem, jo NATO armija ir desmitiem vai pat simts reizes spēcīgāka par Krievijas armiju. Rietumiem jātiek vaļā no situācijas, kad ļaunums korumpē politisko eliti demokrātiskajās valstīs: