Kariņš vairāk līdzekļu budžetā būtu atvēlējis zinātnei un pētniecībai
foto: Paula Čurkste/LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība

Kariņš vairāk līdzekļu budžetā būtu atvēlējis zinātnei un pētniecībai

Jauns.lv/LETA

Šā gada valsts budžeta projektā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāk līdzekļu būtu atvēlējis zinātnei un pētniecībai.

Kariņš vairāk līdzekļu budžetā būtu atvēlējis zinā...

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" premjers, atbildot uz jautājumu, kas būtu tā viena lieta, kurai viņš būtu atvēlējis vairāk līdzekļu, norādīja, ka šī lieta būtu zinātne un pētniecība. 

"Es labprāt būtu veltījis vairāk naudas," pauda premjers, atgādinot, ka zinātnei finansējums tiks palielināts. Vienlaikus premjers uzskata, ka zinātnei, pētniecībai būtu jāpiešķir lielāks līdzekļu apjoms.

Kariņš atgādināja, ka izglītība, zinātne ir tās lietas, kuras nākotnē sniegs izaugsmi.

Kā ziņots, valdība 7. februārī atbalstīja valsts budžeta likumprojektu, kurā 2023. gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022. gada budžetu 2023. gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

Žurnālists Ansis Bogustovs (no labās) intervē finanšu ministru Arvilu Ašeradenu, kurš no no Finanšu ministrijas uz Saeimu nes 2023. gada budžeta portfeli.

Ašeradens uz Saeimu nogādā 2023. gada "budžeta portfeli"

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) šodien, 9. februārī, parlamentā no finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) saņēma 2023.gada valsts budžeta projektu.

Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) norādījis, ka 17. februārī Saeimā plānots valsts budžeta pakotnes likumprojektus skatīt konceptuāli jeb pirmajā lasījumā. Galīgajā lasījumā valsts 2023. gada budžeta projektu paredzēts izskatīt 8. martā, kas nodrošinātu tā stāšanos spēkā 1. aprīlī, iepriekš skaidroja atbildīgās komisijas vadītājs.