foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
Pusotru gadu pēc Jūlijas nežēlīgās slepkavības Bauskas pusē vainīgais joprojām nav notverts; radinieki satraukti
29 gadus vecā Jūlija tika noslepkavota 2021. gada vasarā.
112
2023. gada 9. februāris, 22:26

Pusotru gadu pēc Jūlijas nežēlīgās slepkavības Bauskas pusē vainīgais joprojām nav notverts; radinieki satraukti

Jauns.lv

Pirms pusotra gada Bauskas pusē, Dāviņu ciemā, uz trotuāra tika atrastas sakropļots jaunas sievietes līķis. Radinieki toreiz stāstīja, ka, visticamāk, slepkavība ir izplānota un vainīgie ar steigu jāatrod. Policija ziņo, ka, pagaidām jaunu pavērsienu izmeklēšanā nav, par ko tuvinieki ir sašutuši, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Jauns.lv, atsaucoties uz raidījumu "Degpunktā", jau 2021. gada vasarā vēstīja par nežēlīgu slepkavību Bauskas pusē. Tur tika noslepkavota 29 gadus vecā Jūlija. 

Toreiz tika ziņots, ka Jūlijas deviņus gadus vecais bērns naktī dzirdējis, ka kāds klauvē pie durvīm, bet mamma vīrieti nav laidusi iekšā. Pēc neilga laika kaimiņi redzējuši Jūlijas mirstīgās atliekas uz trotuāra. Teju vienlaikus, kad Jūlija zaudēja dzīvību, pārsimts metrus tālāk dega viņas ģimenes malkas šķūnis, kas atrodas saimes viensētā. Ģimene uzskata - šķūnis aizdedzināts, lai sievieti izvilinātu no dzīvokļa.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"
2021. gads. Vietā, kur atrada jaunās sievietes līķi, viņas piemiņai nolikti ziedi

Jūlija bija zvērīgi sagraizīta ar asu priekšmetu.

Kā pastāstīja Jūlijas krustmāte Natālija, ārsti teikuši, ka ievainojumi nevarētu būt no nokrišanas, viņa bija sagraizīta.

Raidījums "Degpunktā" ziņo, ka policijā toreiz uzsāka divus kriminālprocesus – vienu par noziedzīgiem nodarījumiem pret cilvēka veselību, un otru par šķūņa aizdedzināšanu. Ģimene izmisīgās sērās cerēja, ka slepkava tiks saukta pie atbildības.

Vainīgais joprojām nav notverts

Nu kopš nozieguma ir pagājis aptuveni pusotrs gads, un vainīgais joprojām nav notverts.

Jūlijas radinieks Igors ir uztraucies. Viņš TV3 stāsta, ka izmeklēšana neprogresē. "Tur izmeklētāji esot mainījušies visu laiku, un, paši saprotat, jauns izmeklētājs un uzreiz viss sākas no sākuma. Pilnīgi nav nekādas informācijas. Kad es biju uz bērēm, seju pat neatsedza. Neviens pilnīgi neko nezina, un paralēli, ja atceraties, tur šķūnis tika dedzināts, un diez vai ka tāda sakritība, šķūnis dedzināts un noslepkavota meitene. Šķūņa īpašnieka mazmeita. Interesanti."

Kā noskaidroja "Degpunktā", lieta joprojām ir policijā, un inspektori vāc pierādījumu bāzi.

Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova pastāstīja: "Valsts policija turpina apjomīgu izmeklēšanu šajā kriminālprocesā, ir nozīmētas vairākas ekspertīzes un tiek iegūti arvien jauni pierādījumi. Sabiedrības iesaiste ir jūtama un informācija, kuru policijai uztic iedzīvotāji, tiek rūpīgi pārbaudīta, tāpēc aicinām atsaukties ikvienu, kuram ir sniedzama informācija šajā lietā. Anonimitāte tiek garantēta."

Likumsargi uzsver, ka radiniekiem jābūt pacietīgiem.