Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Plūdi Jēkabpilī, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m.

Plūdi Jēkabpilī, kur 14. janvāra rītā turpina pieaugt ūdens līmenis Daugavā

Ar smilšu maisiem nobloķēts tunelis Jēkabpilī Pļaviņu ielā, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m.

Sabiedrība

Dambja stiprināšanas darbos Jēkabpilī iesaistīti arī 30 zemessargi

Jauns.lv/LETA

Dambja stiprināšanas darbos Jēkabpilī iesaistīti 30 zemessargi no Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljona, norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Dambja stiprināšanas darbos Jēkabpilī iesaistīti a...

Viņš atzīmēja, ka no paša sākuma, kad plūdi sākās un apdraudēja Jēkabpils pilsētu, Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljons strādāja kopā ar Valsts policiju (VP) un pašvaldību.

Katastrofāli plūdi Jēkabpilī. Skats no putna lidojuma

Ūdens līmenim Daugavā turpinot kāpt un Jēkabpilī applūstot plašākām teritorijām, šovakar slēgta satiksme Brīvības ielas posmā no Vecpilsētas laukuma līdz ...

Pēc Kalniņa paustā, zemessargi visu nakti strādāja dambja stiprināšanā, lietojot smilšu maisus un bataljona smago tehniku, kas pieveda smiltis un stiprinājuma materiālus.

Tāpat zemessargi kopā ar VP darbiniekiem nodrošināja kartību un atsevišķu ielu bloķēšanu, kā arī sniedza atbalstu cilvēku evakuācijai no applūdušajām vietām.

Kalniņš uzsvēra, ka šodien no Ogres uz Jēkabpili dosies Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljons ar divām peldošajām amfībijas platformām, kas nodrošinās atbalstu tiem iedzīvotājiem, kas atrodas uz Sakas salas un nav evakuējušies.

Viņš sacīja, ka iedzīvotājiem tiks piedāvāta iespēja evakuēties, izmantojot peldošās platformas. Tāpat tās tiks izmantotas, lai piegādātu pārtiku un citas nepieciešamās preces, ja cilvēki tomēr lems neevakuēties. Šie darbi, pēc Kalniņa paustā, notiks sadarbībā ar pašvaldību un VP.

Plūdi Jēkabpilī 2023. gada janvārī

Jēkabpilī spēkā sarkanais brīdinājums par plūdiem. 2023. gada janvāris

Naktī uz ceturtdienu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis sarkano brīdinājumu Jēkabpils novadā par ļoti augstu ūdens līmeni Daugavā.

"Rezervē ir vēl trīs bataljoni gar Daugavas augšteci, kuri ir gatavi iesaistīties un sniegt palīdzību gan Jēkabpilī, gan arī citviet, kur būs apdraudējums. Ja pašvaldība vai situācija prasīs vēl papildu spēku iesaisti, tas arī notiks. Bruņotie spēki un citas Zemessardzes vienības ir gatavas iesaistīties, lai nodrošinātu atbalstu iedzīvotājiem," teica NBS komandieris.

Jēkabpilī lēni sācis brukt pilsētu aizsargājošais dambis, taču to operatīvi labo un evakuē iedzīvotājus. Daugavā pie Jēkabpils šodien plkst.13.50 ūdens līmenis sasniedza 8,52 metrus virs nulles līmeņa, un tas turpina paaugstināties. Augstāks ūdenslīmenis šajā upes posmā novērots vien 1981.gada plūdos, kad tas sasniedza 8,97 metrus virs novērojumu stacijas nulles līmeņa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) izplatītā informācija.

Jēkabpilī sāk lēni brukt pilsētu aizsargājošais dambis, to operatīvi labo

Jēkabpilī lēni sācis brukt pilsētu aizsargājošais dambis, taču to operatīvi labo un evakuē iedzīvotājus. Daugavā pie Jēkabpils šodien plkst.13.50 ūdens ...

Sestdien īsi pēc pieciem rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,86 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Tikmēr Sakas salā, sakustoties ledus sastrēgumam, naktī applūdušas Gravānu daudzdzīvokļu mājas, vasarnīcu rajons un autobusu parka teritorija, ziņo Jēkabpils pašvaldība. Sakas salas iedzīvotāji evakuējuši lopus. Salas pagastā glābēji ar laivu un glābšanas dēli no divām mājām kopumā evakuēja trīs cilvēkus, bet no trešās mājas cilvēks evakuēties atteicās.

Jēkabpilī applūdusi Sakas sala un ceļš

Tikmēr Sakas salā, sakustoties ledus sastrēgumam, naktī applūdušas Gravānu daudzdzīvokļu mājas, vasarnīcu rajons un autobusu parka teritorija, ziņo Jēkabpils pašvaldība. ...

Tikmēr īsi pirms plkst.8 ūdens līmenis sasniedza jau 8,9 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta.