Kultūra
2022. gada 21. decembris, 20:53

FOTO: ziemas saulgriežos Vecrīgā bluķī saveļ un sadedzina visas grūtības un nedienas

Jauns.lv/LETA

Šodien, 21. decembrī, daudzviet Latvijā, tostarp arī Vecrīgā, norisinās tradicionālie ziemas saulgriežu sagaidīšanas pasākumi.

No plkst.18 līdz plkst.21 Vecrīgā notika tradicionālā bluķa vilkšana. Svinības tika atklātas Rātslaukumā, turpinoties maršrutā no Rātslaukuma līdz Grēcinieku ielai, tad pa Audēju ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Zirgu ielu, Doma laukumu, Jaunielu un atpakaļ Rātslaukumā.

Bluķa vilkšanā piedalījās folkloras kopas no Rīgas un novadiem, pirmsskolas izglītības iestāžu un pamatskolu audzēkņi, kā arī citi interesenti.

Maskarādē ar lāpām un dziesmām cauri Vecrīgai izvelk un sadedzina bluķi

Šodien Rīgā sākušies Ziemassvētku pasākumi. No plkst.18 līdz plkst.21 Vecrīgā notika tradicionālā bluķa vilkšana. Svinības atklātas Rātslaukumā, turpinoties maršrutā no ...

gallery icon

Atgriežoties Rātslaukumā, notika bluķa dedzināšanas rituāls, un svinības turpinājās līdz plkst.21 ar dziesmām, rotaļām un dančiem, par ko gādāja folkloras kopa "Skandinieki", "Zeidi" un "Dandari", kā arī Rīgas Danču klubs.

Apmeklētājiem bija iespēja iegādāties siltu tēju un citus Ziemas saulgriežu gardumus.

Rosību galvaspilsētā turpinās arī vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu iespējams sarūpēt Āgenskalnā, Kalnciema kvartālā, Doma laukumā, Esplanādes parkā un citviet.

Doma laukumā čum un mudž svētku noskaņas tīkotāji

Sākoties Adventes laikam, pēc divu gadu pārtraukuma apmeklētājus atkal gaida Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, kur līdz pat 1.janvārim var ...

gallery icon

Ziemassvētku vecīša skrējiens Doma laukumā 2022. gada 11. decembrī

Svētdien, 11. decembrī Doma laukuma Vecrīgā notika starptautiskā labdarības akcija "Rotary Ziemassvētku vecīša skrējiens".

gallery icon