112
2022. gada 21. decembris, 05:30

Policija sākusi administratīvo procesu pret agresīvo bezprāti – driftētāju Genādiju

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Jau pāris nedēļas sociālajos tīklos vētru sacēlis kāds sociālās vietnes "TikTok" lietotājs ar segvārdu "genadijs_e90", kurš ar savu BMW regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un rada bīstamas situācijas Rīgas pievārtē – pie Baložiem uz Bauskas šosejas.

“Genādijs” savos video atzinis, ka Valsts policija viņu jau vairākas reizes ir sodījusi, bet joprojām turpina savus pārgalvīgos trikus. Savukārt desmitiem interneta lietotāju pauž ne tikai nosodījumu ceļa huligānam, bet arī policijai, kura viņu nevar notvert.

“Genādijs” ārdās, bet Valsts policijai vienalga:

Nu Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone Jauns.lv informēja, ka likumsargi ķērušies vērsim pie ragiem:

“Valsts policijas rīcībā ir informācija par konkrētajiem video materiāliem. Saistībā ar tiem ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process, un policija ir izsaukusi automašīnas īpašnieku uz liecību sniegšanu, turpinās darbs.”

foto: ekrānuzņēmums no video
Neprātīgajam ceļu huligānam Genādijam no Baložiem beidzot klāt ķērusies policija.

Jāteic, ka policistiem pēc būtības it kā daudz laika nevajadzēja, lai Genādiju “sašņorētu”, jo kādā no saviem videovēstījumiem viņš bija atzinis, ka dzīvojot tai pašā mājā Baložu pilsētā, kur ir Reģionālās pašvaldības policijas telpas. Genādijs arī pats internetā atzinis, ka saņēmis policijas pavēsti:

Jauns.lv jau rakstīja, ka “genadijs_e90” ievietotajos video bija redzams, kā BMW autovadītājs driftē aplī ar visnotaļ blīvu satiksmi, ignorējot jebkādus drošas braukšanas principus. Kādā video redzams, kā BMW autovadītājs pavēsta, ka nesekmīgi izbraucis līkumu un jau otro reizi attiecīgās dienas laikā brauciens beidzies kupenā.

Internetā pausts, ka šādas “Genādija” izklaides esot regulāras. Pie tam video redzamais BMW spēkrats satiksmē nedrīkst piedalīties jau kopš 2021. gada 23. decembra. Kādā no video pats “Genādijs” arī stāsta, ka policija viņu apturējusi jau vairākas reizes, vismaz 13 reizes un atzīstas, ka viņam vispār esot liegts piedalīties satiksmē, jo neesot vadītāja apliecības.

Vasarā uzņemtā video viņš stāsta, ka atbrīvots no cietuma - iepriekšējā vakarā viņš ticis aizturēts, tad esot bijuši jākārto papīri un nakts jāpavada “septītajās debesīs”. Policija esot konfiscējusi viņa mašīnu. Kādā video viņš ieminas, ka “septītajās debesīs” (Valsts policijas izmeklēšanas izolators Čiekurkalnā, ēkas septītajā stāvā) pavadījis jau vairākas reizes.