foto: LETA
Piedāvājot lētas apkures granulas, grib izvilināt 50% depozīta maksājumu
Piedāvātā granulu cena ir šķietami zem tirgus vērtības.
Sabiedrība
2022. gada 13. decembris, 18:16

Piedāvājot lētas apkures granulas, grib izvilināt 50% depozīta maksājumu

Jauns.lv

Ņemot vērā vispārējo ažiotāžu ap kurināmo un tā cenām, vieglu peļņu, iespējams, saredz arī krāpnieki, kas piedāvā granulas, kuru cena ir šķietami lētāka par tirgus vidējo cenu. Par to ar savu pieredzi dalās “Twitter” lietotājs @MatissJekabsons.

Savā “Twitter” profilā lietotājs @MatissJekabsons publicējis “WhatsApp” saraksti ar kādu granulu tirgotāju, kas piedāvā iegādāties kurināmo par pievilcīgām cenām. Proti, viena palete ar piegādi izmaksātu 260 eiro, bet 2 paletes ar piegādi -  520 eiro. Ja tiek ņemtas 25 paletes – vesela kravas mašīna – tad cena būtu 6500 eiro.

@MatissJekabsons sarakstē interesējas, kāda būtu norēķinu kārtība, uz ko granulu tirgotājs norāda, ka nepieciešams iemaksāt 50% depozītu, lai “vadība varētu reģistrēt pasūtījumu piegādei”.

@MatissJekabsons sarakstē vēlas noskaidrot, kur atrodas granulu pārdevējs un, ka pats ir gatavs aizbraukt pēc granulām, jo neviens depozīta maksājumu nevēlas veikt.

Granulu pārdevējs sarakstē tomēr uzstāj, ka ir jāveic depozīta maksājums. “Lai mēs varētu reģistrēt jūsu pasūtījumu,” atbildē skaidro granulu tirgotājs.

Potenciālais pircējs tad norāda, ka ir gatavs iegādāties vienu paleti ar granulām, bet, lai pārdevējs tad atsūta rēķinu. Kā norāda @MatissJekabsons savā komentārā “Rēķinu, protams, neviens nesūta”.

Uz šo “Twitter” ierakstu reaģējuši vairāki cilvēki, kas komentāros norāda, ka “saistībā ar granulu sadārdzinātajām cenām, darbojas krāpnieki.”  

Citi lietotāji arī norāda, ka piedāvājums bijis aizdomīgi lēts, un granulu palete varētu maksāt sākot no 360 eiro.

Jauns.lv aplēsa esošās granulu tirgus cenas un pats lētākais piedāvājums, kas tika atrasts, bija 300 eiro par vienu paleti. Tiesa, tās ir saules puķu čaumalu granulas, bet kokskaidu granulas pieejamas sākot apmēram ar 380 eiro. 

Vairāki “Twitter” lietotāji norāda, ka ir vairākkārt manījuši aizdomīgus granulu piedāvājumus, taču šo sludinājumu autori bieži vien “pazūd” no sludinājumu portāliem.

Ja arī tu esi fiksējis aizdomīgus granulu piedāvājumus, dalies komentāros.