foto: LETA
Iespējams, "Sadales tīkls" vairāk jānodala no "Latvenergo", rosina premjers
Sabiedrība
2022. gada 30. novembris, 09:17

Iespējams, "Sadales tīkls" vairāk jānodala no "Latvenergo", rosina premjers

Jauns.lv/LETA

Iespējams, "Sadales tīkls" būtu vairāk jānodala no elektrības ražotāja "Latvenergo", šādu iespēju šorīt LTV "Rīta panorāmā" pieļāva premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa sacītā, savulaik sadalot energomonopolu, no tā pilnībā tika atdalīts "Augstsprieguma tīkls", bet "Latvenergo" un "Sadales tīkls" faktiski esot palikuši vienā koncernā.

Politiķa skatījumā, iespējams, būtu jārestrukturizē arī šis palikušais koncerns, vairāk nodalot "Sadales tīklu" no "Latvenergo", jo "Latvenergo" kā energoražotājam mazāk interesējot konkurence, bet "Sadales tīklam" vajadzētu būtu orientētam uz pēc iespējas lielāku ražotāju skaitu.

Es šo publiski pasaku kā iespēju, lai eksperti izvērtētu, vai koncerns pašlaik ir pareizi strukturizēts, izteicās valdības vadītājs.

Kariņš uzsvēra, ka iespējamā restrukturizācija noteikti nav īstermiņa jautājums, jo tā rūpīgi jāizvērtē, bet īstermiņā jānodrošina, lai nav strauja tarifu pieauguma, kuru Latvijas ekonomika varētu neizturēt.

Kā ziņots, "Augstsprieguma tīkls" un "Sadales tīkls" ir pieteikuši iespaidīgus elektrības pārvades tarifu palielināšanas plānus, kas izsaukuši satraukumu sabiedrībā, tāpēc politiķi apņēmušies nodrošināt tajos izmaiņas.