Jelgavā policisti varēs strādāt jaunā iecirknī

Lai paaugstinātu Valsts policijas efektivitāti un kapacitāti, nodrošinot sabiedrībai kvalitatīvu drošības pakalpojumu, Valsts policija turpina darbu pie jau uzsāktajām strukturālajām ...

gallery icon
Novadu ziņas
2022. gada 21. novembris, 16:29

FOTO: policisti Jelgavā tikuši pie jaunām darba telpām. Citur Latvijā situācija joprojām nepieņemama

Jauns.lv

Lai paaugstinātu Valsts policijas (VP) efektivitāti un kapacitāti, nodrošinot sabiedrībai kvalitatīvu drošības pakalpojumu, Valsts policija turpina darbu pie jau uzsāktajām strukturālajām pārmaiņām. Līdz ar to no šī gada 1. decembra jaunā modelī darbu turpinās VP Zemgales reģiona pārvalde.

Pārmaiņas skars pašu pārvaldes darba organizāciju, nemazinot policistu skaitu. Taču tiek mainīts policijas darbības princips, lai iestādes pakalpojumi kļūtu iedzīvotājiem pieejamāki, efektīvāk organizējot policijas rīcībā esošos resursus.

Strukturālās reformas redzamākā daļa skars Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņus – līdz šim iedzīvotājiem ierasto sešu iecirkņu vietā, tie apvienoti trijos – Rietumzemgales, Austrumzemgales un Dienvidzemgales iecirkņos. Turklāt iecirknis, kurš atrodas Jelgavā, atradīsies jaunās telpās.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ir pārliecināts par strukturālo pārmaiņu devumu: “Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārmaiņas raiti seko aiz Vidzemes reģiona pārvaldes, kura teju mēnesi strādā jaunā darba modelī. Jau šobrīd ir redzamas pozitīvas izmaiņas reģiona policijas reaģēšanas spējās, kas norāda, ka tik tiešām esam uz pareizā ceļa un šīs pārmaiņas ir nepieciešamas. Turklāt man ir prieks šodien līdz ar Zemgales reģiona pārvaldes strukturālām reformām, atklāt arī jaunas pielāgotas telpas iecirknim Jelgavā, kur pagaidām bāzēsies reaģējošās struktūrvienības spēki.

Iepazīstoties ar kolēģu darba apstākļiem iepriekšējā iecirkņa atrašanās vietā Pētera ielā, bija skaidrs, ka tā strādāt nevar. Diemžēl darbam neatbilstoši apstākļi nav tikai Jelgavā, bet gan iecirkņos visā Latvijā.

Priecājamies, ka ir notikušas pozitīvas pārmaiņas, tomēr tās ir nepieciešams turpināt – jārisina fundamentāli jautājumi, kas skar infrastruktūru, atalgojumu un tālāko darba organizāciju. Tam ir nepieciešams atbalsts, ko sagaidām arī no topošās valdības.”

Līdz šim Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes paspārnē atradās seši iecirkņi, bet no 1. decembra tie tiks apvienoti trijos. Proti, Rietumzemgales iecirknis apvieno līdzšinējos Tukuma un Dobeles iecirkņus, Austrumzemgales iecirknī iekļausies Jēkabpils un Aizkraukles iecirkņi, savukārt Dienvidzemgales iecirknī – līdzšinējie Jelgavas un Bauskas iecirkņi. 

Valsts policijas jaunie droni un glaunās automašīnas

Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadība prezentēja jauniegūtos Valsts policijas operatīvos transportlīdzekļus un dronus, kuri sniegs būtisku ieguldījumu sabiedrības drošībā. ...

gallery icon