112
2022. gada 11. oktobris, 11:54

"Es to izdarīju!" Pērnavas ielā no daudzdzīvokļu nama 5. stāva balkona nokrīt jauniete

Jauns.lv

Izmisuma pilni sievietes kliedzieni sestdienas, 8. oktobra, rītā piepildīja piektā stāva kāpņutelpu kādā mājā Pērnavas ielā. Jau pēc neilga brīža izrādījās, ka izcēlies strīds divu meiteņu vidū, kura laikā viena jauniete izgrūsta no piektā stāva balkona. Par laimi, jaunā sieviete izdzīvoja, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kaimiņu nofilmētajos video fragmentos dzirdamas frāzes angļu valodā, kur cita meitene izkliedz vārdus “es to izdarīju”.

Tas kaimiņiem radīja aizdomas par apreibinošu vielu ietekmi: “Tur jau bija ātrā palīdzība, tur bija policija, uz zemes gulēja meitene, visa noklāta ar asinīm. Es, protams, neko nesapratu, viņas seja bija briesmīgā stāvoklī, asiņaina. Visa seja bija asinīs, redzēju tikai divas acis, kas uz mani skatījās, cēla galvu un gulēja uz vēdera.”

Aptuveni 20 gadus vecā sieviete nepadevās policistu prasībām, tāpēc likumsargiem nācās lietot spēku.

Stīvēšanās notika kāpņutelpā, tieši pie Janas durvīm. Māte aizliedza savai astoņus gadus vecajai atvasei skatīties uz notiekošo: “Visu laiku viņa bļāva. Asinis bija izsmērētas pa sienām, durvīm un uz paklāja.”

Asinīm notraipīto kaimiņieni beidzot izdevās aizturēt un nogādāt ārstniecības iestādē. Jana stāsta, ka nemierniece kopā ar citu meiteni blakus īrēja dzīvokli. Viņas ievākušās pirms pavisam neilga laika, tāpēc līdzcilvēkiem nebija labi pazīstamas.

Vietējie spriež, ka meitenes acīmredzot savā starpā pamatīgi sastrīdējās un nesaskaņas risināja vardarbīgā veidā: “Viena meitene esot izgrūsta pār balkonu, nokritusi tur uz sētas pusi. Viņa palika dzīva un aizveda uz slimnīcu. Bija policija un apkopēja te tīrīja. Paskatījāmies viņu dzīvoklī – tur bija bardaks, un viss asinīs, šausmas.”

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ziņo, ka adresē ap plkst.9 no rīta tika sniegta palīdzība diviem cilvēkiem, turklāt viena cietušā dzīvība patiešām bija briesmās: “Uz adresi ar neilgu starplaiku saņēmām divus atsevišķus izsaukumus. Palīdzība bija nepieciešama divām personām, vienu mediķi nogādāja ārstniecības iestādē smagā stāvoklī, otru - stabilā stāvoklī.”

Pērnavas ielas iedzīvotāji joprojām jūtas satriekti.

Policija uzsākusi kriminālprocesu par slepkavības mēģinājumu.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.