112
2022. gada 23. septembris, 21:25

Pļavniekos nāvējoši notriektās Emīlijas lieta: tiesā dzērājšofera paziņu, kurš maldinājis policiju

Jauns.lv

Šī gada janvārī Pļavniekos, Saharova ielā, notika traģiska avārija, kurā dzērājšoferis uz regulējamās gājēju pārejas notrieca trīs vienas ģimenes locekļus, nogalinot astoņus gadus vecu meitenīti.

Kā zināms, šoferis no notikuma vietas aizmuka. Astoņgadīgās meitenītes mamma un vecmāmiņa avārijā izdzīvoja.

Piemiņas vieta Pļavniekos traģiski bojā gājušajai Emīlijai

gallery icon

Vainīgais dzērājšoferis savu sodu - 13 gadus cietumā - jau izcieš, taču šajā lietā bija vēl kāds iesaistītais, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Vainīgais "Mercedes" auto vadītājs, kurš alkohola reibumā notrieca gājējus un pie stūres bija sēdies bez autovadītāja apliecības, tika atrasts un notiesāts. Tuvākos 13 gadus viņš pavadīs aiz restēm. Taču sākotnēji vīrieša pastrādātājā noziegumā atzinās kāds cits cilvēks - īstā vaininieka paziņa. Tagad pienākusi arī viņa kārta atbildēt tiesā par vēlmi slēpt nozieguma izdarītāju.

"Apsūdzētais policiju bija maldinājis ar šo informāciju, norādīdams uz sevi kā vainīgo, jo tādējādi vēlējies pasargāt savu draugu no atbildības. Tiesa viņam ir piemērojusi apcietinājumu uz gadu un trīs mēnešiem," raidījumam "Degpunktā" pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka. "Prokurors tiesai lūdza apsūdzētajam piemērot viena gada un sešu mēnešu brīvības atņemšanu, prokurors ar tiesas piemēroto sodu ir apmierināts, tāpēc nedomā iesniegt kasāciju, bet to var izdarīt apsūdzētais vai cietušie, pieprasot tiesai pilno spriedumu."