foto: ekrānuzņēmums no video
Par meitenes piekaušanu Jelgavā kriminālprocesu nerosinās
Jelgavā piekauta 12 gadus veca meitene
112
2022. gada 16. septembris, 21:10

Par meitenes piekaušanu Jelgavā kriminālprocesu nerosinās

Jauns.lv

Galvas un žokļa traumas, ko 12 gadus vecā jelgavniece guva, saņemot par viņu vecākas meitenes spērienus pa galvu un seju, atzītas par maznozīmīgiem miesas bojājumiem, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Šādu slēdzienu Valsts policijai (VP) jau izsniedzis tiesu medicīniskais eksperts. Tas nozīmē, ka uzsākto administratīvo procesu neesot pamata pārkvalificēt par kriminālprocesu.

Lietu izskatīs Pašvaldības administratīvā komisija, kas var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus. Tomēr šajā lietā ir ne vien uzbrucēja un cietusī, bet arī vairāki jaunieši, kas uzbrukumu jaunākai meitenei vēroja no malas, nemeklējot palīdzību, bet filmējot.

"Policija ir noskaidrojusi šo jauniešu personības. Viņi ierodas pie nepilngadīgo lietu inspektoriem, viņi sniedz liecības kā liecinieki, un ar viņiem arī tiek veiktas pārrunas," LTV pastāstīja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Notikušais satraucis arī amatpersonas Jelgavas domē, kas norāda, ka pašvaldībai esot gan resursi, gan mehānismi, kā uz notikušo reaģēt, un tas arī notiekot.

Uzbrukumu Jelgavas novada skolas audzēknei nolemts pārrunāt skolas līmenī, tostarp apspriežot ar bērniem, kā rīkoties situācijās, kad bērns jūt apdraudējumu, kā arī pārrunājot ar bērniem rīcību, kļūstot par liecinieku vardarbībai. Šāda nepieciešamība radusies, uzzinot, ka jaunieši filmēja cita bērna piekaušanu, bet nesauca palīgā.

Jelgavas novadā norāda, ka savstarpējas vardabības epizodes novērotas arī iepriekš, un plāni pārrunāt rīcību uzbrukuma gadījumā esot bijuši vēl pirms konkrētā notikuma.

Jauns.lv jau ziņoja, ka sociālajos tīklos cirkulē prātam neaptverams video, kurā redzams, kā kāda pusaudze sit un ar kājām spārda meiteni. Kā norāda cietušās māte, viņas 12 gadus vecā meita tika nežēlīgi piekauta.

Meitenes māte caur asarām raidījumam "Degpunktā" pastāstījusi, ka pēc notikušā viņas meita nevarēja parunāt, bija uztraukusies, visa seja bijusi aizpampusi. Nekavējoties abas devušās uz slimnīcu un vērsušās policijā. Meita nevar attaisīt žokli, jo tas rada lielas sāpes.

“Mana meita to meiteni vispār nepazīst. Pilnīgi svešs cilvēks piegāja pie viņas un sāka sist vienkārši kā kartupeļu maisu. Noticis tas, no kā katra māte visvairāk baidās, no tā, ka viņas bērnam kaut kas tiks nodarīts," TV3 stāstīja Laura.