Sabiedrība
2022. gada 3. augusts, 05:57

VIDEO: "Viņiem būs daudz problēmu." Cilvēki ielās atbild, ko sagaida no 14. Saeimas

Jauns.lv

Oktobra pirmajā dienā Latvijā notiks 14. Saeimas vēlēšanas. Vairums Jauns.lv aptaujāto plāno tajās piedalīties, taču atzīst, ka ar līdzšinējās Saeimas veikumu ir apmierināti tikai daļēji, un norāda, ka jaunajam parlamentam nāksies risināt daudz problēmu.

“Piedalīties vēlēšanās ir katra pilsoņa pienākums,” saka Anita. Viņai piekrīt arī Matīss, uzsverot, ka “to pilsoņa pienākumu jau nav tik daudz, tāpēc jāiet”. Santa piebilst: “Ja mēs gribam, lai kaut kas mainītos, ir jābalso.”

Daži aptaujātie jau ir izlēmuši, par ko balsot, tomēr vairums vēl domā. Vērtējot 13. Saeimas līdz šim paveikto, cilvēki ir piesardzīgi un atzīst, ka “varēja labāk”. Boriss uzskata, ka šī Saeima strādājusi uz 6 ballēm.

Runājot par 14. Saeimas galvenajiem uzdevumiem, visi ir vienisprātis, ka gaidāmi grūti laiki. “Situācija ir tāda, ka viņiem būs daudz problēmu,” secina Anita. Savukārt Maija domā, ka “tāpat jau vien turpinās, ko tad vairāk izdarīs”.

foto: Edijs Pālens/LETA
14. Saeimas vēlēšanas notiks sestdienā, 1. oktobrī.

Aptaujātie min virkni jomu, kur sagaida izlēmīgu rīcību no politiķiem, piemēram, izglītības, medicīnas, enerģētikas, infrastruktūras un arī vides problēmu risināšanā.  

Dina rezumē, ka 14. Saeimai vienkārši jāizpilda solījumi, jo “vajag pastrādāt pie tā, ko sasolām”.

Cilvēku atbildes par gaidāmajām vēlēšanām skaties rakstam pievienotajā video.

14. Saeimas vēlēšanas notiks sestdienā, 1. oktobrī. Tiesības tajās piedalīties būs Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma, lai uz nākamajiem četriem gadiem ievēlētu 100 parlamenta deputātus. Vēlētāji Saeimas vēlēšanās varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Balsošanas dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība.