foto: LETA
LTV: ZZS premjera amata kandidāts būs Lembergs
Aivars Lembergs šī gada februārī iznāca no cietuma
Politika
2022. gada 15. jūlijs, 21:22

LTV: ZZS premjera amata kandidāts būs Lembergs

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" ziņo, ka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kura šajās Saeimas vēlēšanās startēs bez "zaļajiem", bet kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, pirmdien gatavojas paziņot, ka tās premjera amata kandidāts būs Aivars Lembergs.

Tā liecina LTV rīcībā esošā informācija. Lembergu ZZS amatam līdz šim nominējusi vairākkārt.

2021. gadā, pēc 12 gadus ilgas tiesāšanās, Lembergam tika piespriests piecu gadu cietumsods. Šī gada februārī Lembergs no cietuma izlaists pret 100 000 eiro lielu drošības naudu.

Aivars Lembergs iemaksājis drošības naudu un iznācis no ieslodzījuma

Koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") iznācis no ieslodzījuma pēc drošības naudas 100 000 eiro ...

gallery icon
35

Kā ziņots, pavasarī no ZZS nolēma aiziet Latvijas Zaļā partija, lai 14.Saeimas vēlēšanās startētu kopā ar Latvijas Reģionu apvienību, Liepājas partiju un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrību.

Savukārt ZZS pēc tam kopsapulcē vienojās par LSDSP uzņemšanu apvienībā.

LTV arī ziņo, ka, pēc viņu rīcībā esošas neoficiālas informācijas, no partijas "Saskaņa" saraksta 14. Saeimas vēlēšanās startēs arī bokseris Mairis Briedis, un LTV esot zināms, ka Briedis kandidēs Rīgas vēlēšanu apgabalā un sarakstā būs trešais aiz partijas līdera Jāņa Urbanoviča un Saeimas deputāta Andreja Klementjeva.

Mairis Briedis zaudē pasaules čempiona jostu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu austrālietim Džeijam Opetaijam un atvadījās no Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona ...

gallery icon
22

14.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā dienā.