foto: Sintija Zandersona/LETA
66 gadu vecumā mūžībā devies kino pētnieks Viktors Freibergs
Viktors Freibergs (28.09.1955 – 13.07.2022)
Sabiedrība
2022. gada 13. jūlijs, 08:37

66 gadu vecumā mūžībā devies kino pētnieks Viktors Freibergs

Jauns.lv

13. jūlija rītā 66 gadu vecumā izdzisusi pazīstamā kinozinātnieka Viktora Freiberga dzīvība. Par Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes docenta aiziešanu mūžībā sociālajos tīklos paziņojusi viņa ģimene.

"Ar smagu sirdi daru Jums zināmu, ka šorīt, agri no rīta mūžibā ir devies mans tēvs, kinopētnieks, tulkotājs, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Viktors Freibergs. Informācija par atvadīšanos no Viktora sekos tuvākajā laikā," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja kinopētnieka meita Linda Freiberga.

Kino pētnieks, tulkotājs un LU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs Viktors Freibergs pazīstams kā īpaši erudīts kino mākslas pārzinātājs, kurš strādājis Nacionālās filmu balvas "Lielais Kristaps" žūrijā, sastādījis filmu programmas un ciklus, publicējis rakstus par kino dažādos Latvijas medijos, kā arī tulkojis daudzas filmas. Freibergs arī izdevis divas grāmatas – "Kinomāna slimības vēsture" un "Viktora otrā grāmata".

Studentu mīlētais profesors cīnījās ar veselības problēmām, un februārī tika uzsākta ziedojumu vākšana Freiberga ārstēšanās posmam.

Informācija par atvadīšanos no Viktora Freiberga sekos tuvākajā laikā.