foto: LETA
"Liepājas autobusu parkam" nākamās nedēļas laikā jānovērš nepilnības pasažieru pārvadājumos Ogres un Aizkraukles autobusos
Politika
2022. gada 7. jūlijs, 17:53

"Liepājas autobusu parkam" nākamās nedēļas laikā jānovērš nepilnības pasažieru pārvadājumos Ogres un Aizkraukles autobusos

Jauns.lv / LETA

Nepilnību novēršana pasažieru pārvadāšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos AS "Liepājas autobusu parks" jānovērš nākamās nedēļas laikā, un, ja šajā laikā tas netiks izdarīts, Autotransporta direkcija (ATD) rosinās līgumalaušanu, informēja ATD pārstāvis VIktors Zaķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien pēc ATD ierosinājuma tika sasaukta Sabiedriskā transporta padomes sēde, kurā tika skatīts jautājums par reisu neizpildi Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos, kuru pārvadājumus no šī gada 1.jūlija nodrošina "Liepājas autobusu parks". Sabiedriskā transporta padome lēma, ka "Liepājas autobusu parkam" visas konstatētās nepilnības ir jānovērš maksimāli īsā laika posmā, taču gadījumā, ja situācija netiks atrisināta nedēļas laikā, ATD rosinās līguma laušanas procedūru.

Pēc ATD rīcībā esošajiem operatīvajiem datiem līguma izpildes pirmajās septiņās dienās netika nodrošināti sabiedriskā transporta pakalpojumi 298 reisos, kas ir 15,53% no kopējā šajā maršrutu tīkla daļā plānotā reisu skaita šajā periodā. "Liepājas autobusu parks" radušos situāciju skaidro ar vadītāju trūkumu.

Nepilnības reisu nodrošināšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos konstatētas arī kasu sistēmas nepārzināšanā, maršrutu nepārzināšanā, vizuālās un audiālās informācijas nodrošināšanā un pasažieru informēšanā.

ATD norāda, ka pasažieriem ir tiesības pieprasīt naudu par iegādātajām biļetēm uz neizpildītajiem reisiem pilnā apmērā. Gadījumā, ja pasažieri nokļūšanai vēlamajā galapunktā ir bijuši spiesti izmantot citu transporta veidu neizpildīta reisa dēļ, pasažierim ir tiesības vērsties pie pārvadātāja, kuram ir pienākums kompensēt radušos izdevumus. Ja gadījumā pasažieri saskaras ar kādām problēmām jautājumu risināšanā, pasažieri lūgti par to informēt ATD.

ATD arī turpmāk sekos līdzi reisu izpildes nodrošināšanai Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos un veiks visu iespējamo, lai pēc iespējas īsākā laika posmā tiktu novērstas visas radušās nepilnības.

Jau ziņots, ka ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš intervijā Latvijas Radio sacīja, ka saistībā ar "Liepājas autobusu parka" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus direkcija pieļauj iespēju pārtraukt līgumu ar pārvadātāju.

Godiņš skaidroja, ka "Liepājas autobusu parks" nespēj izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.

"Situācija nav apmierinoša. Katru dienu tiek komunicēts ar uzņēmuma vadību, tostarp arī vakar [5.jūlijā] bija tikšanās ar "Liepājas autobusu parka" valdi un padomi, kurā ATD norādīja, ka situācija nav pieņemama un ir nepieciešams maksimāli ātrs risinājums," teica Godiņš.

Viņš minēja, ka nav pieņemamas divas lietas - attiecīgo reisu neizpilde un kompānijas komunikācija gan ar attiecīgajām pašvaldībām, gan arī ar pasažieriem. "Abas problēmas uzņēmums sola risināt," teica Godiņš.

Tāpat viņš piebilda, ka vēl dienu pirms līgums stāšanas spēkā uzņēmums apliecināja ATD, ka ir nokomplektēts pilns štats, kas nepieciešams, lai sniegtu līgumā noteiktos pakalpojumus, taču pirmajā dienā apmēram 10 šoferu neieradās darbā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība Kariņam pieprasa satiksmes ministra Linkaita nekavējošu demisijas pieprasījumu un ATD valdes darbības izvērtēšanu, jo iedzīvotājiem netiek nodrošināti pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi, un autobusu vadītājiem netiek nodrošināta cienīga alga un atbilstoši darba apstākļi, teikts biedrības vēstulē premjeram.

Arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija Ministru prezidentam pieprasa Linkaita nekavējošu demisijas pieprasījumu un ATD valdes darbības izvērtēšanu, jo iedzīvotājiem netiek nodrošināti pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi, teikts biedrības vēstulē premjeram.

Tāpat arī Vidzemes plānošanas reģions pieprasa atbildīgo amatpersonu demisiju par ilgstoši neatrisinātām problēmām ar sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu.

Pie premjera ir vērsusies arī Latvijas Pašvaldību savienība un Ogres novada dome.