foto: Shutterstock
Talsu novadā ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudējusi gājēja
Sabiedrība
2022. gada 17. jūnijs, 10:06

Talsu novadā ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudējusi gājēja

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien Kurzemē ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudējusi gājēja, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā statistika par aizvadīto diennakti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Traģiskais negadījums noticis agrā pēcpusdienā uz Ventspils šosejas Talsu novada Ģibuļu pagastā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, sieviete, vadot automašīnu "Volkswagen", iebraukusi pretējā braukšanas joslā un uzbraukusi gājējai, kura bijusi ceļa malā. Gājēja notikuma vietā mirusi, bet automašīnas vadītāja guvusi traumas un nogādāta medicīnas iestādē. Par notikušo sākts kriminālprocess, policija skaidro nelaimes apstākļus.

Kopumā 24 stundu laikā valstī reģistrēti 110 ceļu satiksmes negadījumi, 18 no tiem bijuši ar cietušajiem, un tajos traumas guvuši kopskaitā 19 cilvēki.

Visvairāk ceļu satiksmes negadījumu - 64 - noticis Rīgas reģionā, bet vismazāk - septiņi - Vidzemē. Rīgas reģionā avārijās cietuši desmit cilvēki, bet Vidzemē - viens.

Starp ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem viens bijis gājējs, divi - velosipēdisti, bet četri - elektroskrejriteņu vadītāji.

Diennakts laikā policija kopumā noformējusi 387 protokolus par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, no tiem 165 bijuši par atļautā ātruma pārsniegšanu, 11 - par sēšanos pie stūres alkohola reibumā, bet pieci - par agresīvu braukšanu, liecina VP apkopotā statistika.