foto: BalticTaxi
"Saņēmu sitienu ar dūri pa galvu," - karu slavinošs klients uzbrūk taksistam brauciena laikā, bet viņam par to nekas nav
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2022. gada 25. maijs, 13:05

"Saņēmu sitienu ar dūri pa galvu," - karu slavinošs klients uzbrūk taksistam brauciena laikā, bet viņam par to nekas nav

Jauns.lv

"Baltic Taxi" šoferis Armands Smagars ir vīlies Valsts policijas darbā. Veicot savus darba pienākumus, viņš no klienta ir saņēmis nāves draudus, kā arī sitienu ar dūri pa galvu brīdī, kad braucis pāri Vanšu tiltam. Diemžēl likumsargu atbildes reakcija nebūt nav bijusi tāda, kā gaidījis.

Kā Armands stāsta TV3 raidījumam "Bez tabu", incidents noticis 10. martā, kad paņēmis savā taksometrā agresīvu, karu slavinošu klientu.

"Uzreiz sāka lamāt ukraiņus, ka viņi nogalinot krievu bērnus, un sāka lamāties necenzētiem vārdiem. Viņš iekarsa arvien vairāk, turpināja lamāties. Tā kā mūsu uzņēmuma iekšējos noteikumos teikts, ka nevajag iesaistīties strīdos ar klientu par politiku, reliģiju utt., tad es klusēju. Izteicu tikai neko neizsakošas piezīmes, ka karš ir vissliktākais, kas var būt, ka tajā iet bojā arī civiliedzīvotāji," atminas taksists.

Diemžēl arī viņa neitrālās piezīmes iereibušo un agresīvo klientu aizskārušas, viņš sācis lamāt taksistu.

"Es neizturēju un pateicu: "Karu taču iesāka Krievija, Putins taču uzbruka Ukrainai". Tajā pat brīdī es saņēmu sitienu ar dūri pa galvu."

Abi vīrieši devušies uz policijas iecirkni, kur viņus sagaidījis inspektors, kurš taksistu nosūtījis veikt ekspertīzi.

"Kāda man jēga iet uz ekspertīzi, ja man nav acīmredzamu miesasbojājumu? Viņš man teica, ka tad neko. Es prasīju: "Kā neko? Tad sanāk, ka jebkuram cilvēkam var sist tā, ka nepaliek nospiedumi, draudēt nogalināt, lamāt viņu un viņam par to nekas nebūs?" Viņš sāka smieties: "Nē, man to nevar, es esmu valsts amatpersona"."

Policijā skaidro, ka saistībā ar iesniegumu 22. martā Smagara kungam tika lūgts sniegt informāciju, vai viņš vērsīsies ekspertīzē, lai noteiktu miesasbojājumu smagumu. 5. aprīlī tika pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt administratīvo procesu, jo no vīrieša netika saņemta atbilde.

Kā taksists skaidro "Facebook" ierakstā, pēc pāris dienām viņš ieradies Centra policijas iecirknī, lai uzzinātu par turpmāko notikumu attīstību. "Mani atkal "laipni" sagaidīja vecākais policijas inspektors Dmitrijs Lācis, kurš familiāri un rupji mani uzrunāja: "Ā, lielais Ukrainas aizstāvis!" Tad viņš teica, ka nekādas ziņas neizsniegs un, man promejot, ļauni ņirgdams, pateica: "Uzrakstījām ziņojumu arī par jūsu uzvedību!"" Par kādu uzvedību- es neizpratnē pārjautāju, bet tikai, saņemot policijas inspektores Annijas Smiltenes lēmumu par adminstratīvā procesa izbeigšanu, es sapratu par ko Dmitrijs Lācis bija ņirdzis! Lēmumā bija minēts, ka es esmu uzvedies agresīvi - provocējis  uz konfliktu, lai gan pēc viņa ievietošanas aiz slēgtām durvīm tas nebija fiziski iespējams, licis visiem krieviem braukt uz Sibīriju utt. A.Deņisovs (taksometra klients), lai gan bijis reibumā, bet esot uzvedies mierīgi un nosvērti. Rezultātā- nekāds sods par sitienu man un draudiem mani nogalināt, iznīcināt Latviju, visus latviešus aprakt... Tas tā kā atgādinājums, ja kāds vēl tic Latvijas policijai un Latvijas drošības dienestiem."

Kā taksists skaidro "Bez tabu", viņu tik daudz neuztrauc tas cilvēks, kurš iesitis, bet policijas darbs. "Kādu sodu viņam vajadzētu? Lai pastrādā piecas dienas ukraiņu palīdzības centrā! Bet tādi policisti kā Dmitrijs Lācis... "

Valsts policija par Armanda pretenzijām par policijas darbu uzzinājusi tikai no vīrieša ieraksta "Facebook". Policijā norāda, ka, ja Armanda stāstītais atbilst patiesībai, tad šāda likumsarga uzvedība nav pieļaujama, šobrīd notiekot situācijas skaidrošana.