foto: Ieva Leiniša/LETA
Alūksnes novadā sestdien noslīcis cilvēks
112
2022. gada 8. maijs, 10:06

Alūksnes novadā sestdien noslīcis cilvēks

Jauns.lv

Alūksnes novadā sestdien, 7.maijā, noslīcis cilvēks, Jauns.lv pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien īsi pēc plkst.15 saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur, makšķerējot no laipas, ūdenī bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla no ūdenstilpes un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst.20.41 saņemts izsaukums arī uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā deg sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, taču vēl pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki. Plkst.22.10 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt plkst.22.09 saņemts izsaukums uz Jātnieku ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī.

Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg virtuve un koridors 25 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kā arī 15 cilvēki evakuēti. Plkst.00.16 ugunsgrēks likvidēts.

Pagājušajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 87 izsaukumus - 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 22 bija kūlas ugunsgrēki un seši meža ugunsgrēki, 27 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrēti 73 ceļu satiksmes negadījumi, Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Pagājušajā diennaktī reģistrētajos ceļu satiksmes negadījumos cietuši kopumā 15 cilvēki. Starp visiem ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem trīs bija velosipēdisti.

Rīgas reģionā pagājušajā diennaktī reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir 35,6% no visiem reģistrētajiem negadījumiem. Negadījumos Rīgā un tās apkaimē cietuši astoņi cilvēki.

Kurzemes reģionā pagājušajā diennaktī reģistrēti 19 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši četri cilvēki, tostarp divi velosipēdisti.

Zemgales reģionā reģistrēti 16 ceļu satiksmes negadījumi, tajos ciešot vienam velosipēdistam, savukārt Latgalē notikuši septiņi ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši divi cilvēki.

Vidzemē pagājušajā diennaktī reģistrēti pieci ceļu satiksmes negadījumi un šajās avārijās nav bijis cietušo.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 500 administratīvo pārkāpumu lēmumu, tostarp 211 par ātruma pārsniegšanu. Rīgas reģionā pieķerti 70 atļautā braukšanas ātruma pārkāpēji, Vidzemes reģionā - 57, Zemgales reģionā - 42, savukārt Kurzemē un arī Latgalē - 21.

Tāpat pagājušajā diennaktī pieķerti 18 autovadītāji par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, tostarp pieci Rīgas reģionā un arī Zemgales reģionā, četri Kurzemes reģionā, bet pa diviem Vidzemē un Latgalē.

Rīgas reģionā pagājušajā diennaktī noformēti arī četri protokoli par agresīvu braukšanu.