foto: LETA
Ar kampaņu aicina iedzīvotājus iesaistīties valsts aizsardzībā
Kopumā patlaban Zemessardzē dienē ap 8200 Latvijas pilsoņu, tomēr Valsts aizsardzības koncepcijas mērķis līdz 2024.gadam paredz palielināt zemessargu skaitu līdz 10 000./Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2022. gada 26. aprīlis, 17:49

Ar kampaņu aicina iedzīvotājus iesaistīties valsts aizsardzībā

Jauns.lv / LETA

Ar aicinājumu "Nāc nosargāt un stiprināt!" Aizsardzības ministrija (AM) aicina sabiedrību iestāties Zemessardzē un pieteikties rezervistu apmācībām, informēja ministrija.

Kā uzsver AM, Krievijas sāktais karš Ukrainā uzskatāmi parāda, cik svarīga ir katra pilsoņa loma un iesaiste valsts aizsardzībā, un tieši Zemessardzē apgūtās militārās pamatiemaņas, kā arī iegūtās zināšanas un prasmes ir tās, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

"Vēstures līkloči un arī šobrīd Ukrainā notiekošais ir parādījis, ka izšķirošos momentos tieši saliedēta sabiedrība ir lielākais pretspars ienaidniekam. Tāpēc aicinām iedzīvotājus iesaistīties valsts aizsardzībā, lai kopā nosargātu un stiprinātu Latviju.

Svarīgi ir apzināties, ka līdzās vienotībai tikpat nozīmīgas ir praktiskās zināšanas un iemaņas, tā spējot izdarīt ļoti daudz savu tuvāko un savas valsts aizsardzības labā," uzsvēris aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Kopumā patlaban Zemessardzē dienē ap 8200 Latvijas pilsoņu, tomēr Valsts aizsardzības koncepcijas mērķis līdz 2024.gadam paredz palielināt zemessargu skaitu līdz 10 000.