foto: Evija Trifanova/LETA
Dienas citāts: ko izmeklētāja un detektīvrakstniece Rolanda Bula (ne)sacītu Putinam
Juriste un kriminālromānu rakstniece Rolanda Bula izsakās par neiespējamo situāciju, ja viņai tiktu piedāvāts uzrunāt Putinu: „Es viņam neteiktu pilnīgi neko! Ar tādiem nav ko runāt!”
Kultūra
2022. gada 21. aprīlis, 05:58

Dienas citāts: ko izmeklētāja un detektīvrakstniece Rolanda Bula (ne)sacītu Putinam

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bijušajai Tukuma policijas izmeklētājai, tagad kriminālromānu rakstniecei Rolandai Bulai (Rolande Bebere) savā darba mūžā nācies uzklausīt neskaitāmus sadistiskus noziedzniekus, arī slepkavas, un viņai ir sava taktika, kā ar viņiem runāt un viņus izprašņāt. Tomēr ar asiņainā Ukrainas kara izraisītāju Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņa nerunātu. Un tas Putinam būtu vislielākais sods.

Laikraksta „Neatkarīgās Tukuma Ziņas” pielikumā „Laiks Kultūrai” Rolanda Bula atbild uz jautājumu, ko viņa tādu, ko viņš vēl nav dzirdējis, teiktu Putinam, „ja viņu satiktu aci pret aci un zinātu, ka viņš ieklausīsies”. Juriste saka:

„Neko. Ir nācies runāt ar īstiem necilvēkiem, kas gadiem varojuši savu bērnu vai sadistiski mocījuši sievu. Kad tāds pirmo reizi apsēžas krēslā aizdomās turētā statusā, viņš arī ir stresā. Un gaida, ko viņam teiks, ir gatavs kaut kādiem morāles priekšlasījumiem un iekšēji jau attaisno sevi vai gatavo aizstāvības runu. Manī vārījušās pārcilvēcīgas dusmas, bet – ko dotu to izvirdums? Ko tas mainītu jau notikušajā? Tāpēc es tādos brīžos esmu bijusi auksta kā ledus, lietišķa kā rakstāmmašīna. Tāpēc – es Vladimiram Vladimirovičam neteiktu pilnīgi neko! Ar tādiem nav ko runāt! Un nenoliegšu, ka tāda klusēšana ir diezgan sadistiska.”

Vienlaikus Rolanda Bula atzīst, ka viņai būtu grūti runāt arī ar Putina atbalstītājiem, nezinātu, ko viņiem teikt:

"Bet, ja man jautātu, ko es teiktu šodienas vidusmēra Krievijas pilsonim – vienam no tā lielā vairuma, kas atbalsta Vladimiru Vladimiroviču, - es domātu dienu. Visticamāk, ka manī nemaz neklausītos.”

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā kaunina Putinu un pauž atbalstu Ukrainai

Vairāk nekā 150 cilvēku šovakar pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, nosodot un aicinot pārtraukt tās karaspēka īstenoto uzbrukumu Ukrainai.

gallery icon

Putina svētais bunkurs Novoogarjovā

Mazliet vairāk par 800 kilometriem (tiešā gaisa līnijā) no Latvijas galvaspilsētas – Piemaskavas Usovas ciemā aiz sešus metrus augsta žoga ...

gallery icon

Putins kopā ar aizsardzības ministru Šoigu bauda brīvdienas 2021. gadā

gallery icon