Nozieguma vieta Pļavniekos, kur 2022. gada 11. martā nošauts bijušais haritonovietis Genādijs Vaļagins

gallery icon
11
112
2022. gada 24. marts, 08:03

Ruks par slepkavību Pļavniekos: "Varu pateikt to, ka sava veida rēķinu kārtošana tā ir"

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Pļavniekos, 11.martā notikusī slepkavība saistīta ar "sava veida rēķinu kārtošanu", ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

Viņš skaidroja, ka sniegt informāciju par izmeklēšanu publiski "ir ļoti grūti", taču atklāja, ka saistībā ar notikušo ir apcietinātas vairākas personas.

"Neiedziļināšos, bet, protams, varu pateikt to, ka sava veida rēķinu kārtošana tā ir. Mēs vācam pierādījumus, izmeklēšana virzās uz priekšu, un, kad būs iespēja pateikt sabiedrībai vairāk, mēs pateiksim," solīja VP priekšnieks.

foto: Sintija Zandersone/LETA
Nozieguma vieta Pļavniekos Andreja Saharova ielas un Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielas krustojumā, kur 11. marta pēcpusdienā nošauts kādreizējās kriminālās autoritātes Ivana Haritonova grupējuma lietā savulaik notiesātais Genādijs Vaļagins.

Viņš arī aicināja cilvēkus, kuriem ir kāda informācija par notikušo vērsties VP, kā arī pateicās Stopiņu novada Pašvaldības policijas darbiniekiem, kas "reaģēja uz konkrētu situāciju".

Turpinot izmeklēšanu un pierādījumu vākšanu par šī gada 11.martā notikušo vīrieša slepkavību, Valsts policija (VP) lūdz atsaukties visus aculieciniekus un autovadītājus, kuri 11.martā laika posmā no plkst.10 līdz 17 pārvietojās Pļavnieku, Ulbrokas un Dreiliņu rajonos Rīgā, informē VP.

Iedzīvotāji aicināti pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus un sazināties ar policiju.

Iespējams, video reģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai, piebilst VP.

Informācijas sniegšanai aicina sazināties ar Valsts policiju pa e-pastu kipinfo21@vp.gov.lv vai tālruņa numuru 28601498. Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta.

LETA atgādina, ka 11.martā Rīgā, Pļavniekos, Saharova un Keldiša ielu krustojumā ap pulksten 14.43 noticis sevišķi smags noziegums - nošauts vīrietis pēc kā uzbrucēji nekavējoties pameta notikuma vietu un metās bēgt.

Saņemot informāciju par notikušo, VP nekavējoties visā Latvijas teritorijā izsludināja plānu "Slazdi", piesaistot plašus policijas spēkus, tostarp pašvaldību policijas, lai vainīgās personas atrastu un aizturētu.

Jau 11.martā VP ziņoja, ka ir aizturētas personas, kuras iespējams saistītas ar notikušo noziedzīgo nodarījumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.