foto: LETA
Atrastas vairākas bezvēsts pazudušas personas ar veselības traucējumiem
Ilustratīvs attēls.
112
2022. gada 18. februāris, 18:36

Atrastas vairākas bezvēsts pazudušas personas ar veselības traucējumiem

Jauns.lv / LETA

Madonas novadā izdevies operatīvi atrast bezvēsts prombūtnē esošas personas ar veselības traucējumiem, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Ceturtdienas rītā policija saņēma informāciju, ka Madonas novadā no savas dzīvesvietas izgājis un pazudis kāds vīrietis ar veselības problēmām. Plkst.12.31 policisti atrada meklēto personu un nogādāja mediķu aprūpē.

Kā informēja Bukša, tās pašas dienas vakarā ap plkst.18 policija saņēma informāciju par vēl kādu personu ar veselības problēmām, kura bija pametusi savu dzīvesvietu.

Policijai, ierodoties meklētās personas dzīvesvietā un pateicoties videonovērošanas kamerā redzamam video, bija iespēja noteikt virzienu, kurā bija devusies pazudusī sieviete.

Piesaistot kinologu un brīvprātīgos iedzīvotājus, plkst.23.15 meklēto sievieti izdevās atrast mežā. Personu nogādāja medicīnas iestādē.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri pašaizliedzīgi iesaistījās un palīdzēja meklēšanas darbos. Ņemot vērā, ka vienā no meklēšanas darbiem tika izmantots videoieraksts, policija atzinīgi novērtē, ka privātīpašumu novērošanas kameras kalpo ne tikai kā preventīvs instruments īpašuma drošībai, bet arī kā svarīgs rīks personu meklēšanas pasākumos, uzsvēra Bukša.

Valsts policija aicina sabiedrību rūpēties par līdzcilvēku drošību, it īpaši pievēršot uzmanību personām ar veselības traucējumiem. Personu pazušanas gadījumā policija aicina nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruni 110.