foto: Facebook
Cilvēki pauž neapmierinātību par lielo drūzmēšanos "Brīnumzemē". Skaidro Siguldas novada pašvaldība
Sabiedrība
2022. gada 7. februāris, 19:32

Cilvēki pauž neapmierinātību par lielo drūzmēšanos "Brīnumzemē". Skaidro Siguldas novada pašvaldība

Jauns.lv

Sociālajos tīklos novērota cilvēku neapmierinātība par lielo drūzmēšanos, kas bija manāma sestdien, 5. februārī, Siguldā piektdien atklātajā gaismu skulptūru festivālā "Brīnumzemē". Lai arī šis ir "zaļā režīma" pasākums, tomēr cilvēki sociālajos tīklos sūdzas, ka epidemioloģiskos noteikumus neviens neesot ievērojis.

Kā paziņojumā skaidro Siguldas novada pašvaldība, gaismas festivālu "Brīnumzeme" organizē SIA "Bravo events" sadarbībā ar Lietuvas uzņēmēju Pakrojas muižu. Siguldas novada pašvaldība izīrē Siguldas pils kvartāla ārtelpas un pasākuma organizatoram noteikusi pilna apjoma atbildību par festivāla organizāciju un apmeklētāju drošības un plūsmas nodrošināšanu.

"Izvērtējot sestdien notikušo, Siguldas novada pašvaldības pārstāvji veica pārrunas ar organizatoriem, kuri solījās turpmāk piesaistīt papildu kontrolierus pasākuma nodrošinājumam, tāpat sadarbībā ar pašvaldību jau attīrītas plašākas ielu nomales mašīnu novietošanai, kā arī izveidots pagaidu papildu stāvlaukums Svētku laukuma pļavā pie Gaisa trošu vagoniņa.

Uz brīvdienām turpmāk tiks aizklātas ceļazīmes Siguldas pils kvartāla tuvējā rajonā, lai mašīnas varētu novietot vienā ielas malā Līvkalna, Krišjāņa Barona un citās ielās. Pašvaldības policija veiks pastiprinātu uzraudzību korektai transportlīdzekļu novietošanai, lai tie netraucē satiksmes plūsmai. Pēc veiktajām darbībām un pārrunām, svētdien rindas vairāk netika konstatētas," ziņo Siguldas novada pašvaldība.

Arī festivāla pārstāve Danuta Vareikaite apstiprina, ka jau svētdien pasākuma rīkotāji palielinājuši biļešu kontrolieru skaitu. "Sestdien tiešām bija rinda. Bet rinda bija pārsvarā pasākuma sākumā – no plkst.18 līdz 19.30. Pēc plkst.19.30 praktiski nekā nebija. Problēma bija tāda, ka cilvēki iegādājās biļetes uz vēlākiem laikiem, bet brauca tik un tā uz pašu sākumu – plkst.18. Un sanāca, ka uz plkst.18 stāvēja gan cilvēki, kam bija biļetes uz plkst.18, gan tie, kuriem uz plkst.19 un 21," Latvijas Televīzijas raidījumam "Dienas ziņas" skaidroja Vareikaite.

Jau ziņots, ka piektdien, 4. februārī, Siguldas pils kvartālā tika atklāts lielākais zīda gaismu skulptūru festivāls Latvijā - “Brīnumzemē”.

Siguldā atklāj lielāko gaismu festivālu Ziemeļeiropā – “Brīnumzemē”

gallery icon

Festivāla tēma rasta iedvesmojoties no Luisa Kerola pasakas “Alise Brīnumzemē”. Festivālā apskatāmi vairāk nekā 300 dažādu krāsu un izmēru gaismas objekti, kuru izgatavošanai izmantoti 5 kilometri zīda auduma un teju četri simti tūkstoši spuldžu. Katra gaismas skulptūra stāsta savu stāstu, atdzīvinot maģiskas radības, pasaku dzīvniekus un augus.

Festivāls apmeklētājus pulcēs piektdienās, sestdienās, svētdienās no 18:00 – 22:00 līdz pat 13. martam. Pasākums norisinās tikai zaļajā režīmā. Pasākumu drīkst apmeklēt vakcinēti/Covid-19 pārslimojuši pieaugušie, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta, bērni no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.