Uz Ukrainu plāno nosūtīt Latvijas karavīrus-instruktorus
foto: LETA
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2022. gada 31. janvārī, 20:39

Uz Ukrainu plāno nosūtīt Latvijas karavīrus-instruktorus

Jauns.lv / LETA

Koalīcija vienojusies, ka Latvija uz Ukrainu sūtīs Latvijas karavīrus-instruktorus, kuri strādās kopā ar Kanādas instruktoriem, kuri jau sniedz atbalstu Ukrainai apmācību jomā, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Uz Ukrainu plāno nosūtīt Latvijas karavīrus-instru...

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce norādīja, ka valdība otrdien, 1.februārī, skatīs un pēc tam arī Saeima lems par Latvijas militārpersonu līdzdalību Kanādas koordinētajā programmā Ukrainas militāro spēku attīstības atbalstīšanai.

Tas ir ļoti svarīgi, gan ņemot vērā drošības situāciju reģionā ap Ukraini, gan arī tāpēc, ka turpinās Latvijas militārā sadarbība ar Kanādu, kura kļūst par vienu no Latvijas nozīmīgākajiem partneriem valsts aizsardzības jomā, uzsvēra Pūce.

Kā ziņots, jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.