foto: Ventspils komunālā pārvalde
Ventspilī negantais vējš nolauzis dižkoku
Sabiedrība
2022. gada 20. janvāris, 17:00

Ventspilī negantais vējš nolauzis dižkoku

Jauns.lv

Ventspilī ceturtdien novērotas stipras vēja brāzmas, un saņemtas ziņas arī par postījumiem. Ventspils komunālā pārvalde ziņo, ka stiprajā vējā nolūzis dižkoks.

"Amatnieku laukumā vējš ir nogāzis skaisto dižkoku “Baltā robīnija”," teikts iestādes "Facebook" lapā.

Amatnieku laukumā augušais koks bija valsts nozīmes aizsargājamais koks un otra resnākā baltā robīnija Ventspilī.

Šobrīd Ventspilī fiksēti septiņi nogāzti koki.

Vēja brāzmām pieņemoties spēkā, iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem - nenovietot auto un arī pašiem nepārvietoties lielu un potenciāli bīstamu koku tuvumā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka tuvākajās stundās Kurzemē, īpaši reģiona rietumos, plosīsies sniegavētra, tādēļ iedzīvotājiem ieteicams uzturēties telpās, brīdina sinoptiķi.

Kurzemes rietumkrastā gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 28-34 metriem sekundē (m/s), pārējā Kurzemē - līdz 22-27 m/s. Naktī uz piektdienu vēja ātrums nedaudz mazināsies.

Arī Rīgā gaidāms sniegputenis, šovakar un naktī tas brīžiem būs spēcīgs. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 22-25 m/s, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijas piekrastē, tai skaitā galvaspilsētā, izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par stipru vēju un vētru. 

Rīga gatavojas vienai no stiprākajām pēdējo gadu vētrām; applūdis kanāls

Pirmdien, 17. janvārī, Rīgā gaidāma viena no stiprākajām vētrām pēdējo gadu laikā, portālu Jauns.lv informē Rīgas domē. Sagaidāms, ka vislielāko ...

gallery icon

Stiprais vējš Ādažos norāvis daudzdzīvokļu mājas jumtu

dažu mērs Māris Sprindžuks 17. janvārī savā "Facebook" profilā paziņojis, ka Ādažos kādai dzīvojamai mājai Veckūlu ielā norauts jumts. Postījumu ...

gallery icon

Spēcīgais vējš radījis simtiem elektroapgādes traucējumu

Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi.

gallery icon