foto: Twitter
"Viņš saņems nevis desmit, bet četrus gadus," Pļavnieku dzērājšofera sodu prognozē Judins
Sabiedrība
2022. gada 20. janvāris, 12:33

"Viņš saņems nevis desmit, bet četrus gadus," Pļavnieku dzērājšofera sodu prognozē Judins

Jauns.lv

Dzērājšoferis, kurš Saharova ielā uz gājēju pārejas notrieca trīs vienas ģimenes locekļus - kā rezultātā vēlāk mira astoņus gadus veca meitenīte, visticamāk, tiks notiesāts nevis uz desmit, bet gan četriem gadiem, uzskata Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mana prognoze ir šāda. Mēs dzirdēsim, ka šis tiesājamais tiesā atvainosies cietušajiem. Viņš teiks, ka viņam ļoti žēl. Varbūt kaut ko kompensēs. Būs atsauce no darba, kāds viņš ir brīnišķīgs kolēģis. Kaimiņi, varbūt ģimene ko labu vēl pateiks. Un tiesa šeit saskatīs daudz pozitīvu aspektu. Un viņš solīs nekad vairs nedzert. Un viņš saņems nevis desmit, bet četrus gadus," rus.lsm raidījumā "ТЧК" prognozēja Judins.

Viņš skaidroja, ka Krimināllikuma pants, pēc kura tiek apsūdzēts autovadītājs, paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem. Judins atzīmēja, ka tiesas gandrīz nekad nepieņem spriedumus ar maksimālo termiņu.

"Nezinu, kādu sodu piemēros tiesa, bet redzu ierastu praksi. Kad žurnālisti jautā par sodu, viņi norāda iespējamo maksimumu, bet faktiski tiesas to nepiemēro. Arī šis [Krimināllikuma] pants ir jāskata no sistemātiskas pieejas viedokļa. Par nāves izraisīšanu aiz neuzmanības maksimālais sods ir trīs gadi, piespiedu darbs un naudas sods. Ja vairāki cilvēki gājuši bojā aiz neuzmanības, sods ir līdz pieciem gadiem cietumā un naudas sods. Šajā gadījumā mēs redzam noziegumu, kurā ir divi elementi - apzināta braukšana reibumā, bet attiecībā uz nāvi, protams, tā ir neuzmanība. Mēs nevaram mainīt likumu tā, lai tas automātiski būtu šādi: desmit gadi, un nevar būt citu iespēju," sacīja Judins.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja par ceļu satiksmes negadījumā, kurā 9. janvārī Rīgā, Andreja Saharova ielā, dzērājšoferis uz gājēju pārejas pie zaļā atļaujošā signāla uzbrauca trim gājējiem, bet pats no notikuma vietas aizbrauca. Vissmagāk cieta 2013. gadā dzimusi meitenīte, kura sākotnēji atradās kritiskā stāvoklī, bet vēlāk mira.

Lai arī šoferis no notikuma vietas aizbrauca bet jau pēc neilga laika tika atrasts netālu esošajā Dzeņu ielā. Noskaidrots, ka 1987. gadā dzimušajam autovadītājam nav bijušas autovadītāja tiesības, turklāt viņš bijis pamatīgā reibumā - konstatētas ap trīs promilēm. Viņš savu vainu policijai atzinis.