foto: Facebook / Iveta Seimanova
Soctīklus aizkustina mātes stāsts par "airBaltic" pilotu, kura laipnība 2004. gadā palīdzējusi viņas dēlam piepildīt sapni
Sabiedrība
2021. gada 28. decembris, 14:31

Soctīklus aizkustina mātes stāsts par "airBaltic" pilotu, kura laipnība 2004. gadā palīdzējusi viņas dēlam piepildīt sapni

Jauns.lv

Ar iedvesmojošu stāstu par maza bērna sapņa piepildījumu sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies Iveta. Viņa vēršas pie sabiedrības ar lūgumu atrast pilotu, kurš pirms 17 gadiem, ģimenes ceļojuma laikā, iepazīstinājis Ivetas dēlu ar pilota kabīni. Tagad viņas dēls pats strādā aviokompānijā.

Ar sirsnīgo stāstu dalījušies nu jau teju divi tūkstoši "Facebook" lietotāju.

Iveta raksta, ka 2004. gada nogalē ar ģimeni nolēmusi izmantot toreiz ļoti izdevīgu lidsabiedrības "airBaltic" piedāvājumu par zemu cenu aizlidot uz Londonu.

"Mēs bijām jauna, divu bērnu, ne īpaši turīga ģimene. Daudz ceļojuši vēl nebijām un - kur nu vēl - lidojuši kopā ar bērniem," raksta sieviete.

Viņas dēlam Jānim Elijam toreiz bijuši nepilni septiņi gadi.

"Pirmais zēna lidojums, acis mirdz un šaudās - Kur? Kāpēc? Kas tas? Lidojam! Un te no lidmašīnas kabīnes iznāk viens no pilotiem. Uz WC... Tētis Elijam saka: "Ej, tā ir Tava vienīgā iespēja! Ej pie tām durvīm un gaidi. Neej prom, līdz iznāk pilots. Gaidi un saki, ka gribētu tikt kabīnē!""

Puika arī gājis, un neatlaidīgi gaidījis, kad pilots ies atpakaļ uz savu kabīni. 

"Durvis atveras, iznāk pilots baltā kreklā, uzplečos. Sarunājas. Saruna joprojām nezināma. Pilots paņem puišeli pie rokas, un abi pazūd kabīnē," atceras Iveta.

Pilota kabīnē mazajam zēnam bijis ļauts atrasties pat 20 minūtes. No tās viņš iznācis, mirdzošām acīm un neizsakāmu prieku sejā, atminas Iveta.

Kaut gan Londonas ceļojums bijis emociju piesātināts, viss, par ko mazais puika runājis, atbraucot mājās, bijušas "lidmašīnas, panelīši, lampiņas un podziņas".

foto: Facebook / Iveta Seimanova

6. klases sacerējumā Jānis Elijs rakstījis par savu sapņu profesiju.  

"Skolotāja sūdzas par knapo vārdu krājumu, bet puikiņa tik raksta - "pilotiņam ir jāprot…" un uzskaita īpašības... Tobrīd vēl puišelis nezina, ka sarežģīts, grūts un neatlaidīga darba pilns ceļš ejams. Toreiz vēl ne puišelim, ne vecākiem nebija pat nojausmas, cik daudz VISA tas prasīs. Es pat iedomāties nespēju, ka pēc 18 gadiem šis puišelis sev uz pleca uztetovēs debesu Dievu Zevu..." raksta Iveta.

Šobrīd "mazā puišeļa" sapnis esot piepildīts, un viņš, nu jau pieaudzis vīrietis ar savu ģimeni, lido ar "Boeing 737". Kā liecina fotogrāfija pie Ivetas ieraksta, viņas dēls nu strādā par pilotu kompānijā "Ryanair", un pats reiz ļāvis mazam, zinātkāram pasažierim pēc lidojuma ieskatīties pilota kabīnē. "Mazs puika pienāca, paprasījās kabīnē, Tu zini, es viņu ielaidu...JA NU..." sacījis Jānis Elijs.

Iveta raksta, ka ļoti gribētu atrast pilotus, kuri pirms 17 gadiem vadīja reisu, kas, iespējams, iedvesmojis viņas dēlu tiekties kļūt par pilotu. Sieviete pat saglabājusi biļetes.

"Iespējams, viņi ir pensijā, iespējams nelido un varbūt pat vairs nav "airBaltic" datu bāzē. Mēs gribam izstāstīt arī viņiem šo stāstu. Ejam meklēt! Ja vari - palīdzi!" viņa lūdz.

Komentāros Iveta papildinājusi, ka pilotus mēģinājusi atrast arī ar lidsabiedrības "airBaltic" palīdzību, bet tās pārstāvji atbildējuši, ka tās rīcībā vairs šādas informācijas par tik tāliem lidojumiem pagātnē nav. "Tāpat arī sociālo mediju nostādnes neļauj mums izpaust kolēģu (iespējams, arī daudzu nu jau bijušo kolēģu šajā stāstā) vārdus, vai detaļas," ar kompānijas atbildi dalās Iveta.