Sabiedrība
2021. gada 22. novembris, 23:38

Mīklainos apstākļos Ikšķilē ceļa malā atrod mirušu vīrieti

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Ikšķilē ceļa malā atrasts miris cilvēks. Nav skaidrs, vai aptuveni 50 gadus veco vīrieti notriekusi automašīna, vai arī viņš piedzīvojis kādas pēkšņas veselības problēmas.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", vīrieti atradusi kāda mamiņa, kura pastaigājusies ar bērnu ratiņiem. Viņa pamanījusi, ka ceļa malā ar seju pret zemi nekustīgi guļ kāds cilvēks.

"Viņa mūs pasauca ārā, jo sievietei ar bērniņu nebija telefona. Mēs pazvanījām ātrajiem. Viņam no sejas asinis bija izplūdušas, bet tas arī viss. Viņš nekustējās. Mēs viņu aizsargājām tikai no tā, lai neviena automašīna neuzbrauc virsū, jo patumšs jau bija," stāsta kaimiņiene.

Mediķu brigāde Dārza ielā ieradusies pirms policijas ekipāžas. Arī ārstiem bijis grūti saprast, kas noticis, bet viņi nekavējoties uzsākuši reanimācijas pasākumus, kas vēlamo rezultātu nav nesuši.

"Bija redzamas svaigas asins pēdas, tādēļ bija nepieciešams fiksēt mugurkaulu. Cilvēks bija bezsamaņā, nebija sirdsdarbība, nebija elpošana. Līdz ar to bija nepieciešams nekavējoties uzsākt atdzīvināšanas pasākumus. Tie tika veikti gandrīz 40 minūtes. Diemžēl tika konstatēta bioloģiskā nāve," norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Policijā pastāv versija, ka vīrieti ir notriekusi automašīna, kuras vadītājs kopā ar spēkratu pametis negadījuma vietu. Taču kaimiņi tā nedomā. "Mēs neko nedzirdējām. Mēs bijām ārā. Tad taču būtu kāda bremzēšana, blīkšķis vai kaut kas tāds. Tikai tad, kad mums palūdza piezvanīt ātrajiem, tikai tad mēs pamanījām, ka tur kāds guļ."

Likumsargi kriminālprocesa ietvaros centīsies noskaidrot patieso vīrieša nāves iemeslu. Pagaidām vēl nav pabeigta medicīniskā ekspertīze, kuras rezultāti varētu sniegt precīzāku atbildi par notikušā apstākļiem.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā video.