Sabiedrība
2021. gada 5. novembris, 21:11

Bordāns: reliģiskajām organizācijām pēc 15.novembra jādarbojas "zaļajā" režīmā

Jauns.lv / LETA

Reliģiskajām organizācijām pēc 15.novembra jādarbojas "zaļajā" režīmā, šodien Reliģijas lietu konsultatīvās padomes sēdē uzsvēra tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Tieslietu ministrija (TM) informēja, ka padomes sēdes laikā Bordāns atzinīgi vērtēja reliģisko savienību darbību ārkārtējās situācijas laikā, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, organizējot dievkalpojumus attālināti un individuāli tiekoties ar ticīgajiem.

Tāpat viņš pauda nožēlu par epidemioloģisko prasību ignoranci no atsevišķu reliģisko organizāciju puses, demonstratīvi pārkāpjot valstī noteiktos ierobežojumus, apdraudot cilvēku veselību un dzīvības un mazinot iespēju efektīvi apkarot Covid-19 infekcijas izplatību.

Viņš norādīja, ka šajā laikā visai sabiedrībai vajag solidarizēties, un ir skaidrs, ka pašreiz vienīgais risinājums ir stingri ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un vakcinēties, lai apkarotu pandēmiju.

Padomes sēdes laikā reliģisko organizāciju pārstāvji pozitīvi vērtēja situāciju, kad pašreizējos apstākļos nav liegtas reliģiskās darbības draudzes ticīgajiem un baznīcas ir pieejamas individuāliem apmeklējumiem.

Kā vēsta Latvijas Radio, Bordānam reliģiskās organizācijas lūgušas izvērtēt iespēju, ka dievnamu personālam vakcinācija pret Covid-19 nebūtu obligāta, ļaujot strādāt tikai ar atbilstīgu Covid-19 antigēna testa rādījumu.

Pašlaik ministrijai nav datu, cik mācītāju ir potējušies patlaban.

TM informēja, ka arī turpmāk dievnami būs atvērti individuālajiem apmeklējumiem visiem ticīgajiem.

TM akcentēja, ka tā neplāno uzrunāt Operatīvās vadības grupu, lūdzot izvērtēt iespēju no šī gada 15.decembra garīgajam un kalpojošajam personālam pirms dievkalpojumiem veikt Covid-19 antigēna testu, ja attiecīgās personas nevarēs uzrādīt derīgu sertifikātu.