Ieskandināti XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. FOTO
XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju kolektīvu laureātu koncerts Dailes teātrī.
Kultūra
2015. gada 6. jūlijs, 21:29

Ieskandināti XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. FOTO

Jauns.lv

Kā informēja svētku organizatori, svētku ieskandināšanas koncertā "Tikai saknes neatdot" piedalījās 150 dalībnieku, bet koncertu vēroja aptuveni 500 skatītāju.

Pasākumā piedalījās dziesminieks Goran Gora ar pavadošo grupu, bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnus pils" kolektīvi - tautas deju ansamblis "Uguntiņa", koklētāju ansamblis "Kokle", meiteņu kori "Accolada", "Rīga" un "Tonika", kā arī Specializētās airēšanas skolas audzēkņi.

Šodien arī sācis darboties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku oficiālais informācijas un drošības centrs. Tas atrodas Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā. Centrā varēs uzzināt visu par svētku norisi kopumā, iegūt saturisko un tehnisko informāciju saistībā ar norises vietām, kā arī informāciju par konkrētiem pasākumiem. Tajā būs svētku pasākumos pazaudētu un atrastu lietu birojs. Kopumā Rīgā būs seši informācijas punkti. Tajos varēs iegūt arī drukātas svētku programmas.

Stacijas laukumā līdz 12.jūlijam darbosies ne tikai oficiālais Dziesmu un Deju svētku informācijas punkts, bet arī īpašā Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" Dziesmu un deju svētku radio studija, kurā viesosies svētku dalībnieki un populāri mūziķi.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā no šodienas līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku. Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA