foto: LETA
"Pasažieru vilcienā" pret Covid-19 ir vakcinēti teju visi darbinieki
Vilcienu konduktoru kontrolieru un mašīnistu vakcinācijas aptvere dažādās struktūrvienībās dažāda - robežās no 88% līdz 95%.
Sabiedrība
2021. gada 1. novembris, 11:26

"Pasažieru vilcienā" pret Covid-19 ir vakcinēti teju visi darbinieki

Jauns.lv / LETA

Kopumā AS "Pasažieru vilciens" (PV) patlaban pret Covid-19 ir vakcinēti 94% darbinieku, informē PV pārstāvis Egils Krutovs.

Savukārt vilcienu konduktoru kontrolieru un mašīnistu vakcinācijas aptvere dažādās struktūrvienībās dažāda - robežās no 88% līdz 95%.

Krutovs skaidro, ka PV darījis visu iespējamo, lai informētu un izglītotu savus darbiniekus par Covid-19 un vakcinēšanās iespējām. Patlaban, kad nav vakcinēti 6% darbinieku un, saskaņā ar valdības rīkojumu, pēc 15.novembra tie darbinieki, kuri nebūs vakcinējušies un ieguvuši derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, tiks atstādināti no darba bez darba algas saglabāšanas līdz brīdim, kamēr saņems derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vairs neesot īsti mērķtiecīgi runāt par vēl kādām jaunām vai papildus aktivitātēm motivācijas ziņā, skaidro Krutovs. Patlaban uzņēmums individuāli risina visus ar šo situāciju saistītos jautājumus ar katru no darbiniekiem.

Attiecībā uz PV plāniem par darbību pēc 15.novembra, Krutovs informē, ka uzņēmuma vadībā ir izveidota īpaša darba grupa, kas plāno un risina visus ar sabiedriskā pakalpojuma - pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu - nepārtrauktības nodrošināšanu saistītos jautājumus.

"Ciešā sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Autotransporta direkciju esam apzinājuši visus potenciālos darbības riskus un informējuši par tiem attiecīgās iestādes. Rīcības plāns ir izstrādāts un tiek pastāvīgi koriģēts, vadoties no mainīgajiem apstākļiem un situācijas valstī, nozarē un uzņēmumā," skaidro Krutovs.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka PV pērn strādāja ar 42,63 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 1,012 miljoni eiro jeb par 1,8% mazāk nekā 2019.gadā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.